Alina Dumitru a castigat, medaliata cu aur, al 8-lea titlu european din cariera

0
741
medalie-de-aur

medalie-de-aurCampioana olimpica Alina Dumitru a castigat, medalia de aur la categoria 48 de kilograme, in timp ce Andreea Chitu a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice, la categoria 52 de kilograme, la Campionatul European din Rusia, de la Chelyabinsk.

La categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru a castigat grupa A, dupa victorii in fata sportivelor Maryna Krot (Ucraina), Lisa Kearney (Irlanda) si Liudmila Bogdanova (Rusia).

In semifinale, campioana olimpica s-a duelat cu Laetitia Payet (Franta), pe care a invins-o prin ippon, calificandu-se facil in finala.

Ultima oponenta a fost belgiana Charline Van Snick, lupta fiind nedecisa dupa cele 5 minute regulamentare, astfel ca s-a intrat in prelungirile de inca 3 minute. Alina Dumitru a avut nevoie doar de 20 de secunde, pentru a reusi un ippon si a cuceri a opta medalie de aur din cariera.

Medalia de aur i-a adus Alinei Dumitru si un premiu in valoare de 2500 de euro.

Alina Dumitru are in palmares 7 titluri de campioana europeana (intre 2004-2011, cu exceptia anului 2009), dar si doua medalii de bronz (2002 si 2009).

La 52 de kilograme, Andreea Chitu a castigat de asemenea grupa C, dupa succese obtinute in fata adversarelor Priscilla Gneto (Franta), Rosalba Forciniti (Italia) si Mareen Kraeh (Germania). in semifinale, Andreea Chitu s-a duelat cu iberica Ana Carrascosa, pe care a invins-o, asigurandu-si nu doar lupta pentru medalia de aur, ci si calificarea la Jocurile Olimpice.

Tot joi, alti sase sportivi din delegatia Romaniei au fost eliminati in primele doua tururi, dupa cum urmeaza: Carmen Bogdan (48 kg), Andreea Catuna (52 kg), Corina Caprioriu, Loredana Ohai (57 kg), Dan Fasie si Szoke Laszlo (66 kg).

Campionatele Europene de la Chelyabinsk reprezinta ultima competitie la care se pot obtine biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Sportivii romani care si-au asigurat calificarea sunt Alina Dumitru, Corina Caprioriu, Dan Fasie si Vladut Simionescu, carora li se alatura Andreea Chitu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here