Alergenii din aparatul de aer conditionat va pot pune viata in pericol- top sfaturi pentru a evita problemele cu climatizarea

0
2288

Aparatul de aer conditionat este aliatul cel mai de incredere in fata temepraturilor greu de suportat de pe timpul verii. Cele 40 de grade Celsius din termometre sunt amplificate de asfaltul incins si de lipsa umbrei. Cu toate acestea, stim ca aparatul de aer conditionat ascunde multe pericole pentru sanatatea noastra si a celor din jur. Alergenii si praful din instalatii duc la probleme serioase ale sistemului respirator. Suntem gata sa ne punem sanatatea in pericol pentru a ne bucura de racoare? Raspunsul este, cu siguranta, nu. Specialistii ne asigura insa ca nu trebuie sa renuntam la aparatele de aer conditionat pentru ca, sub o atenta ingrijire, acestea nu reprezinta probleme reale pentru noi.

Despre igienizare

Igienizarea este procesul indispensabil pentru un aparat de climatizare care fitreaza constant aerul din exterior, plin de praf si bacterii. Pe langa cresterea randamentului dispozitivului si eliminarea posibilelor mirosuri neplacute, dezinfectarea aparatului de aer conditionat este esentiala pentru a ne feri de pericolele acestuia cat priveste sanatatea familiei noastre.

Cand vine vorba de intretinerea unui aparat de aer conditionat, cel mai important factor de luat in calcul este necesitatea efectuarii unei revizii de catre o echipa de profesionisti atat inainte de inceperea sezonului cald, cat si la finalul acestuia, cand aerul conditionat ar putea da semne de usoara uzura. Va sfatuim totusi sa va pregatiti din timp pentru vizita unui profesionist si sa nu asteptati pana in ultima clipa pentru a apela la servicii specializate. In timpul sezonului estival, cele mai multe companii ce asigura service-ul pentru aparatele de aer conditionat sunt suprasolicitate, astfel ca a obtine o programare poate ajunge sa dureze chiar si cateva saptamani. Rezervati, deci, dinainte un pachet de servicii de mentenanta pentru aparatul dumneavoastra pentru a evita eventualele neplaceri in plina canicula.Recomandarea noastra este firma de service si mentenanta Alex IR Decor, o companie specializata in montarea, igienizarea si repararea de aparate de aer conditionat, prezenta pe aceasta piata de douazeci de ani, fapt ce garanteaza profesionalismul si siguranta serviciilor echipei de profesionisti.

Filtrele

Cele mai periculoase componente ale aparatului de aer conditionat sunt filtrele acestuia. Acestea capteaza aerul de afara si, odata cu el, si o cantitate insemnata de praf. Odata depus in filtre, este necesara o igienziare adecvata pentru ca alergenii sa nu fie o problema. Puteti efectua o curatare superficiala a acestora, demontandu-le si trecandu-le pe sub un jet de apa. Noi va recomandam insa o curatare profesionala a intregului aparat, cu instrumente si solutii speciale. Mai mult decat atat, filtrele trebuie inlocuite periodic pentru o mai buna functionare a aerului conditionat si pentru a fi absolut siguri ca nu vor fi probleme cu praful. Ce riscati daca nu veti avea grija de acestea? Infectii la nivelul amigdalelor, otita, raceala…Toate aceste afectiuni sunt un cosmar pentru oricine, iar medicii avertizeaza ca una dintre principalele cauze ale acestor probleme este aerul conditionat. Filtrele acestui dispozitiv sunt depozite de microorganisme periculoase, intre care bacterii, virusi si ciuperci. Aceasta gama larga de patogeni pot fi un dusman serios pentru caile respiratorii, provocand gripa, conjunctivite virale sau alte afectiuni grave ale tractului respirator.

Defectiunile

Chiar daca principala temere a tuturor oamenilor este praful din instalatie, trebuie sa stiti ca exista posibilitatea numeroaselor defectiuni ale aparatului de aer conditionat. Turbina sau ventilatorul sunt componentele ce se strica cel mai des. Pisele de schimb pot fi procurate prin firme de profil sau chiar chiar de la importator. Componenetele care se defecteaza ce mai des sunt turbinele si placile de baza. Acestea sunt usor de inlocuit daca aparatul de aer conditionat nu este foarte vechi. Daca acesta este un model mai vechi de 5 ani, piesele de schimb sunt dificil de procurat, iar costurile ridicate ar putea face neprofitabila repararea dispozitivului.

Pe scurt!

Aparatele de aer conditionat sunt un ajutor de incredere pe timpul zilelor caniculare. Temerile oamenilor cu privire la posibilitatea de imbolnavire din cauza alergenilor si a prafului din instalatii, suflat direct in interiorul locuintelor este real, insa daca urmati cateva sfaturi veti putea sta la adapost de aceste probleme. Igienizarile constante sunt obligatorii pentru aceste dispozitive, la fel si reparatiile in cazul defectiunilor. Bucurati-va de racoarea verii intr-un mod responsabil, avand grija de sanatatea voaostra si de a celor din jur.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here