Alergători din toată țara au concurat la „Gabriela Szabo RUNFEST”

0
1388

Energie, voie bună, agitație, concentrare și multă pasiune pentru mișcare! Toate aceste trăiri au fost surprinse sâmbătă, 6 mai 2017, la Bistrița, unde s-au adunat peste 1.300 de participanți, atât concurenți, cât și însoțitori, pentru cea de a XII-a ediție a tradiționalului concurs de alergare.

Soarele ne-a zâmbit încă de la primele ore ale zilei în timp ce sute de concurenți se pregăteau să ia startul în primele curse ale competiției „Gabriela Szabo RUNFEST”, organizată de Primăria Municipiului Bistrița și de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, care a ajuns în acest an la cea de a XII-a ediție. Invitația la mișcare în aer liber, cu participare gratuită, a fost acceptată de mulți bistrițeni, dar și de alergători din județele vecine și din alte regiuni din țară.

Timp de câteva ore, centrul orașului Bistrița a fost dominat de spiritul și vocile a sute de concurenți și susținători, prieteni, profesori, antrenori, părinți sau bunici. Alergătorii, copii, juniori și adulți, și-au manifestat pasiunea pentru mișcare pe trei trasee de concurs, de 2 km, 4 km și 10 km. S-au bucurat de prezența și încurajările Gabrielei Szabo, campioană olimpică și mondială în atletism și ambasador al sistemului RUNFEST, care a alergat alături de cei mici.

La final, concurenții au primit o medalie de Finisher care atestă faptul că au participat și au încheiat cu bine cursele. Cei mai rapizi alergători au fost răsplătiți cu premii în bani, oferite de Primăria Municipiului Bistrița și de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, dar și cu medalii, diplome de participare și cupe.

La cea mai lunga cursă, de 10 km, podiumul competitiv masculin 18+ ani a fost ocupat de Andrei Dorin Rusu, din Vatra Dornei, locul I, care a finalizat tura în 34,32 minute, urmat de Raul-Ionuț Deteșan, din Luduș, cu un timp de 35,48 minute, și de Andrei Voican, din Sighișoara, cu 36,04 minute. La competitiv feminin 18+ ani au cucerit podiumul Mădălina Florea, din Sighișoara, cu 38,28 minute, Laura-Diana Popescu, din Târgu Jiu, cu 40,46 minute, și Alina Luciana Moldovan, din Mediaș, cu 45,35 minute.

Bistrițenii au cucerit podiumurile de concurs de la traseele de 2 și 4 kilometri, la mai multe categorii de vârstă, iar printre câștigători se află: Marius Claudiu Seni, Sebastian Gregory Tomoioagă, Alex Marica, Teodora Pîrtăilă, Mirela Albu, Daniela Borzei, Claudiu Mihăescu și Daniel Rus.

Rezultatele pot fi consultate online în pagina dedicată competiției de pe platforma sistemului RUNFEST: www.runfest.ro.

Concursul „Gabriela Szabo RUNFEST” a beneficiat de prezența lui Ovidiu Teodor Crețu, primarul Municipiului Bistrița, a viceprimarului Cristian Niculae, a președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud,  Emil-Radu Moldovan, a vicepreședintelui Consiliului Județean, Vasile Puica, precum și de cea a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, și a prefectului Ovidiu Frenț.

Pe durata evenimentului participanții au avut ocazia să descopere și să admire câteva clădiri importante din istoria și viața culturală și socială a localității Bistrița, dar și să viziteze  turnul de piatră al Bisericii Evanghelice, cel mai înalt din Transilvania, la care accesul a fost gratuit pentru toți concurenții ce purtau tricoul competiției și medalia de Finisher. Întreaga atmosferă a fost surprinsă în sute de poze care vor fi publicate în albume pe pagina Facebook RUNFEST.

Evenimentul s-a desfășurat cu susținerea și implicarea antrenorului emerit Zsolt Gyöngyössy, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean și ai Universității Babeș-Bolyai, prin intermediul Facultății de Educație Fizică și Sport, extensia Bistrița, profesorilor și antrenorilor și al reprezentanților Asociației Județene de Atletism Bistrița-Năsăud. Concursul a beneficiat de sprijinul Carrefour, în calitate de partener oficial, și de cel al sponsorilor Teraplast și Ursus Cooler.

Ne ajută să comunicăm și să vă informăm Kiss FM, radioul oficial al sistemului RUNFEST, alături de Libertatea, în calitate de partener media oficial, și de partenerul de recrutare eJobs, precum și de partenerii media Comunicatedepresa.ro, Ro Club Maraton, revista Alerg.ro, Biciclistul.ro, 4run.ro, România Pozitivă, Insport.ro, Sportsplanner.com, Ireporter.ro și bloggurile 36fit.com și 188bpm.com.

Concursul „Gabriela Szabo RUNFEST” face parte din calendarul de evenimente de alergare RUNFEST – www.runfest.ro – și a fost implementat de Fundaţia PROAM Events şi MPG. Sistemul RUNFEST oferă în 2017 membrilor săi 6 evenimente în format unic și variat, plus multiple facilități precum pagini personale, niveluri de abilitate, acces rapid la informații și înscrieri în competiții, statistici și clasamente, dar și posibilitatea de descărcare a diplomelor de concurs.

Despre MPG

MPG implementeaza proiectele sportive initiate de Fundatia PROAM Events, care sustine atragerea populatiei catre practicarea recreationala a unui sport, ca mod sanatos si distractiv de petrecere a timpului liber. Compania este lider de piata pe segmentul proiectelor sportive adresate practicantilor amatori, cu o experienta de 20 ani in domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here