Alegerile din Rusia: Cate voturi a obtinut de fapt partidul lui Putin? Un ONG sustine ca scorul a fost supraevaluat cu 20 de puncte

0
745
putin-vladimir-rusia

putin-vladimir-rusiaScorul real al partidului de guvernamant la alegerile de duminica din Rusia este de mai putin de 30 la suta din voturi, respectiv cu 20 de puncte mai putin decat rezultatele anuntate, afirma joi o organizatie neguvernamentala,

bazandu-se pe marturiile observatorilor voluntari.Potrivit site-ului de Internet al acestui grup numit „Observatorul cetatean” ( nabludatel.org), partidul premierului Vladimir Putin, creditat cu 49,54 la suta din voturi de comisia electorala, ar fi obtinut de fapt 29,8 la suta din voturi la nivel national in afara de Moscova si 25,8 la suta in capitala.

Potrivit acestor date, bazate pe analiza rezultatelor din 176 de birouri de vot, arata organizatia, participarea reala este de 51,5 la suta la Moscova si 53 la suta in restul tarii. Comisia Electorala a anuntat o rata de participare de 60,2 la suta pe site-ul sau de Internet.
ONG-ul estimeaza ca rezultatul real pentru Partidul Comunist este de 22,6 la suta in Rusia (fara Moscova) si 25 la suta in capitala, fata de 19,16 la suta oficial.

Partidul Rusia Justa (centru-stanga, 13,22 la suta oficial) ar fi obtinut 17,3 la suta la Moscova si 21 la suta in restul tarii.

Partidul Liberal-Democrat (nationalist, 11,66 la suta oficial) ar fi obtinut 12,6 la suta la Moscova si 14 la suta in restul tarii.

Partidul opozitiei liberale Iabloko, creditat cu 3,3 la suta de comisia electorala, procent inferior pragului necesar pentru a intra in Duma (Camera inferioara) ar fi obtinut 14,3 la suta la Moscova si 8,2 la suta in restul Rusiei.

Grupul Observatorul cetatean, condus de politologul independent Dmitri Oreskin, este partenerul organizatiei Golos, care a denuntat numeroase nereguli si presiuni in campania electorala in timpul scrutinului.

Misiunea observatorilor OSCE a declarat luni ca a observat nereguli „frecvente” in timpul scrutinului si a evocat in special introducerea unor buletine suplimentare in urnele de vot.

Mii de rusi au participat, de la incheierea scrutinului, la manifestatii ale opozitiei reprimate dur de fortele de ordine, care au arestat sute de persoane la Moscova si Sankt-Petersburg. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here