Albalact raporteaza o cifra de afaceri in crestere cu 15% pentru anul 2010

0
785
Albalact-Alba-Iulia

Albalact-Alba-IuliaAlbalact anunta ca a atins obiectivele asumate prin buget in anul 2010 si raporteaza afaceri in crestere, pe o piata inca afectata de criza economica si de scaderea puterii de cumparare.
Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 15,6% in 2010, ajungand la 261.256.670 lei,

de la 225.975.200 lei cat a inregistrat compania in 2009, arata raportul financiar aprobat astazi in Adunarea Generala a Actionarilor.
Si veniturile totale raportate de Albalact in 2010 sunt mai mari cu 14,9%, ajungand la 269.781.602 lei in 2010, de la 234.709.089 lei in 2009. Compania a inregistrat un profit net de 580.212 lei anul trecut.

“Strategia companiei a fost concentrata pe cresterea business-ului in 2010, in conditiile de piata date, iar rezultatele financiare arata ca ne-am atins cresterea prognozata. Albalact a castigat cota de piata in 2010, chiar daca scaderea puterii de cumparare, majorarea TVA-ului si cresterea pretului la materie prima au pus o presiune destul de mare pe profitabilitate. Asa cum am mai spus, si anul acesta compania va continua sa faca investitii importante acolo unde este nevoie si sa lanseze produse noi, pentru ca acestea ii asigura dezvoltarea mai departe”, declara Raul Ciurtin, presedintele si directorul general al Albalact.

Tot astazi, actionarii au aprobat, fara voturi impotriva sau abtineri, vanzarea fabricii vechi, din Alba Iulia, aflata in proprietatea Albalact (teren si cladiri), la un pret minim de 1.632.000 euro net de orice taxe aplicabile.

Anul 2010 a fost marcat de doua momente importante pentru compania Albalact: lansarea brand-ului Raraul ca brand national si relansarea brand-ului Zuzu, care au necesitat investitii importante. Procesul de rebranding pentru Raraul a inceput in 2009, cand Albalact a modernizat fabrica Raraul Campulung Moldovenesc si a demarat productia de branzeturi sub brand-ul omonim Raraul. in 2010, Albalact a decis intrarea cu brandul Raraul intr-o noua categorie de lactate – laptele UHT si a dezvoltat portofoliul de branzeturi.

in toamna anului 2010, Albalact a relansat brand-ul Zuzu, cu o noua identitate vizuala, care-i aduce mai multa prospetime, culoare si vizibilitate. Locul penelor care defineau ambalajul Zuzu a fost luat de petale si frunze, care subliniaza mai puternic originea naturala si prospetimea produsului. De asemenea, compania a extins si portofoliul brand-ului Zuzu cu produse noi precum smantana dulce pentru frisca si gatit si kefir. Alte produse noi au fost lansate recent in gama Zuzu – iaurturile naturale si cu fructe la pahar.

Cu o traditie de 38 de ani pe piata romaneasca a lactatelor, Albalact a ajuns astazi printre primii 4 producatori de lactate din Romania. Albalact si-a castigat renumele de lider pe piata lactatelor cu brandurile sale Zuzu si Fulga, cu respectarea standardelor europene de calitate, o politica de preturi competitiva, ambalaj modern si inovatie. Zuzu ocupa primul loc pe piata laptelui pasteurizat cu 30% cota de piata in volum (MEMRB retail audit, Dec 2010), iar Fulga este numarul 2 pe piata laptelui UHT cu 17% cota de piata in volum (MEMRB retail audit, Dec 2010). Potrivit acelorasi analize MEMRB, Albalact este lider de piata si pe segmentul untului de masa, cu brandul omonim De Albalact. Cu smantana Albalact, compania ocupa locul doi pe acest segment. Astazi, Albalact produce peste 60 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul.

***

Compania Albalact – Alba Iulia este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania. infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 500 de angajati si peste 6000 de actionari si este listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Din 2009, Albalact detine 95,67% din pachetul de actiuni al societatii Raraul Campulung Moldovenesc. in prezent, Albalact comercializeaza produse proaspete pasteurizate si UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul.

Pentru informatii suplimentare contactati:
Raluca Balota – Director Comunicare Albalact
[email protected];
0745.050.172

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here