AIC Industrial & Logistic Development va construi un depozit de 21.000 mp în Bucharest Industrial Park Proiectul include primul depozit “cross dock” construit special în România, pentru Delamode

0
1884

AIC Industrial & Logistic Development anunță dezvoltarea unui spaţiu de depozitare de clasă A, pe o suprafață de 21.000 mp în cadrul cooperării cu Vabeld Group, prin subsidiara din România – Varoed, ca investitor.

Spațiul este situat în Bucharest Industrial Park, un reper în domeniul centrelor industriale şi logistice din capitală și împrejurimi, aflat la km 13 pe autostrada Bucureşti – Piteşti şi oferă o infrastructură completă, gata să acomodeze operaţiuni logistice şi industriale de ultimă generaţie.

Lucrările, începute la mijlocul lunii septembrie 2016, vor fi finalizate până cel târziu la mijlocul lunii martie 2017. Spațiul va avea ca destinație depozitarea și manipularea de mărfuri generale și ADR. Proiectul constă în două clădiri. Hala S1 este un depozit cu o suprafață totală de aproximativ 18.000 mp, cu o lungime de 227m și lățime de 66.25m, înălțime exterioară de 14m și înălțime interioară de 11.5m. Acesta va dispune de 22 de unități de andocare (rampe de încărcare / descărcare a mărfurilor din camioane). Cea de-a doua clădire din cadrul proiectului reprezintă primul depozit “cross dock” construit în România (unitate construită special și specific pentru activitățile Delamode), cu o suprafață totală de 3.459 mp și o înălțime de 6m. Acesta din urmă a fost realizat pe principiul “built-to-suit” pentru Delamode, care îl consideră un spațiu unic în categoria sa, în Europa Centrală și de Est.

Ideea care a stat la baza deciziei de investiţie a pornit de la identificarea pe piață a unei cereri tot mai mari în ceea ce privește transportul express de marfă, livrarea de partide mici la timp (just in time) şi precis din punct de vedere calitativ şi cantitativ.

Delamode a închiriat deja, pe termen lung, un total de 10.352,9 mp din viitorul proiect. Pe lângă unitatea personalizată, compania va utiliza, din Hala S1, 6.000 mp de depozit, alături de 360 mp birouri și mici suprafețe de spații anexe.

Suntem încântați că Delamode ne-a încredințat acest proiect logistic unic și că am fost aleși ca dezvoltatori, dintr-o selecție de competitori de înaltă calificare. În ceea ce privește spațiul rămas disponibil, datorită stadiului foarte avansat al negocierilor pe care le avem cu alți potențiali clienți, plănuim să închiriem întreaga suprafață cu mult înainte de finalizarea construcției, în martie 2017”, arată Stefano Albarosa, CEO al AIC Industrial & Logistic Development. Vorbind despre planurile de viitor ale companiei pe care o conduce, acesta spune: “Capacitatea noastră de a răspunde solicitărilor venite din partea clienților noi va fi considerabil mărită odată cu un nou depozit logistic de 31.000 mp, a cărui construcție planificăm să o demarăm la începutul anului. Astfel, vom ajunge la o capacitate totală de depozitare de 97.000 mp, în urma unei investiții de 35 mil. eur.”

Ca întotdeauna, suntem alături de companiile care au afaceri de top în industria imobiliară și care își doresc să se dezvolte. Susținem cu bucurie proiecte de o înaltă calitate, la nivelul a ce există mai bun la acest moment în Europa, aşa cum sunt cele realizate de AIC Industrial & Logistic Development, partenerul nostru unic din România, declară Didier Kerckhof, Managing Director al Vabeld Group.

În ceea ce privește layout-ul, trebuie să menționăm că e un concept nou în România, iar prin construirea acestei platforme de xdock cu un design inovativ, oferim o capacitate de cross-dockare de 240 de paleți pe oră, putând fi operate simultan 18 camioane de dimensiuni diferite. Durata de utilizare zilnică a acestei platforme este, în momentul de față, de 15 ore/zi, la o capacitate de 75%. Conform estimărilor noastre, sperăm să folosim la capacitate optimă această platformă în primele 6–9 luni de la începutul operațiunilor. Partea de depozitare are capacitatea pe care am gândit-o încă de la început, și anume, 12.000 paleți, dorind în acest fel să răspundem cât mai bine cererii de pe piață, astfel încât să le oferim clienților noștri servicii de calitate. Ne dorim să putem depozita mărfuri generale, dar și mărfuri care necesită autorizare ADR sau produse care au nevoie de o anumită temperatură ambientală controlată. Am ținut cont în etapa de proiectare de necesitatea de scalabilitate a soluției constructive, pentru a putea acoperi pe termen lung, în proporție de 90% spațiul necesar în dezvoltarea celor două direcții. În infrastructura si echipamente vom investi aprox 650.000 euro” a explicat Danor Ionescu, CEO Delamode Group.

Privim cu încredere la perioada care urmează şi la a oferi clienților noştri din producţie şi retail soluţii rapide şi eficiente, la standardul cel mai înalt, aşa cum de altfel o merită” , a completat Danor Ionescu.

***

Despre AIC Industrial & Logistic Development România

AIC Industrial & Logistic Development România este o divizie a AIC SRL. Echipa este prezentă în România din 1995 şi activează în domeniul auto şi imobiliar. Echipa AIC a dezvoltat şi vândut peste 350.000 m2 de clasă A în cadrul unor spaţii industriale şi logistice din România, printre care se numără Parcul Logistic Cefin Bucureşti (actualmente deţinut de P3), A1 Business Park (în posesia VALAD), Parcul Logistic Cefin din Arad (deţinut acum de CTP) şi Parcul Logistic Dunca din Timişoara (încă în portofoliul AIC) și Bucharest Industrial Park.

Începând cu 2013, după 4 ani în care piaţa în esenţă a stagnat, AIC a avut un rol activ în recuperarea proiectelor imobiliare, atât a celor deţinute anterior, cât şi cele ale terţilorVasta expertiză în domeniul proprietăţilor industriale şi logistice din România, reţeaua extinsă de contacte cu investitori şi chiriaşi, precum şi abordarea aplicată a proiectelor complexe recomandă AIC drept partener ideal pentru orice proiect de amploare din acest domeniu.

Despre VABELD

Vabelda/Vabeldi/Vabeldo Ltd. (www.vabeld.eu) este un holding imobiliar format dintr-un grup de companii specializate în domeniul investiţiilor în proprietăţi, cu peste 30 de ani de experienţă în achiziţia, închirierea, (re)dezvoltarea proprietăţilor destinate retail-ului, atât a centrelor comerciale din oraşe cât şi a parcurilor de retail din afara acestora, în principal în Belgia, Franţa, Marea Britanie, Brazilia şi, de curând, şi în Germania, Slovacia şi România. Grupul Vabeld are o strânsă legătură cu lanţul de magazine Euro Shop (www.euroshop.be), ce înregistrează o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de Euro şi are 450 de angajaţi. Atât Euro Shop cât şi Vabeld sunt 100% afaceri de familie. Valoarea portofoliului: Belgia: 470 mil. Euro; Franţa: 55 mil. Euro; Marea Britanie: 100 mil. Euro; Brazilia: 50 mil. Euro; Germania: 15 mil. Euro; Romania: 25 mil. Euro.

Despre Delamode

Delamode Romania SRL este o companie de top în domeniul serviciilor de logistică şi expediții de mărfuri în România. Compania a fost înfiinţată în anul 1994 şi are în prezent 200 de angajaţi. Cu facilităţi amplasate strategic și prin rețeaua de parteneri în toată Europa, compania oferă servicii complete de supply chain – servicii de transport internaţional în regim de grupaj, încărcări parţiale şi complete, distribuţie internă, transport maritim şi aerian, precum şi soluţii integrate de depozitare şi logistică. Compania face parte din Grupul Delamode, o prezenţă de pionierat în Europa Centrală şi de Est, de peste 20 de ani. Acesta oferă o expertiză unică în transportul internaţional de mărfuri. Grupul Delamode are birouri deschise în Estonia, Bulgaria, Ungaria, Lituania, Serbia, Republica Moldova şi Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here