Agentia Nationala a Functionarilor Publici si Ambasada Japoniei promoveaza programul educational Young Leaders Program

0
720

In data de 01 septembrie 2010, la sediul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici s-a desfasurat vizita reprezentantilor Ambasadei Japoniei la Bucuresti, organizata in scopul promovarii programului educational Young Leaders Program (YLP ).

Scopul acestui program este acela de a pregati viitori leaderi de opinie atat din Asia, cat si in statele europene, fiind vizat nivelul administratiei publice centrale si locale. Sunt oferite 2 tipuri de programe de studii:
Administratia la nivel national (central)  – School of Government
Administratia la nivel teritorial (local) – School of Local Governance

Cursurile se desfasoara pe parcursul unui an, in limba engleza, iar programul se incheie cu o lucrare de cercetare pe baza informatiilor acumulate la cursuri si la sesiunile de colocvii, workshopuri. Bursa scolara per persoana oferita lunar este de 258.000 yeni (aprox. 2.300 euro), in timp ce costurile de intretinere pentru o persoana sunt de aprox. 1300 euro.

Agentia Nationala a Functionarilor Publici primeste si centralizeaza pana in data de 04 octombrie 2010 recomandarile institutiilor si autoritatilor publice pentru programul YLP si le va transmite Ambasadei Japoniei la Bucuresti.
Informatiile despre program sunt disponibile pe website-ul Institutului National de Studii Politice (GRIPS), www.grips.ac.jp si pe cel al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, www.anfp.gov.ro. Nationala a Functionarilor Publici acorda o atentie deosebita dezvoltarii profesionale a functionarilor publici si va acorda tot sprijinul Ambasadei Japoniei la Bucuresti in vederea concretizarii unor astfel de proiecte educationale”, a mentionat vicepresedintele ANFP, domnul Cristian Roman.

„Agentia

.

Presedinte – Secretar de Stat

Andras SZAKAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here