Afla care este limita de zahar pe care trebuie sa o consumam! Tu stii care sunt alimentele cu cel mai ridicat continut de zahar?

0
775
prajiturele

prajitureleCu totii stim care sunt pericolele atunci cand consumam multa sare, grasimi si multi carbohidrati, insa oamenii de stiinta avertizeaza si asupra pericolului consumului exagerat de zaharuri. Insa putini dintre noi stiu ca un bol de cereale si un suc de portocale reprezinta jumatate din doza zilnica recomandata de zahar,

scrie The Huffington Post.

Principala preocupare a oamenilor de stiinta este ca dieta noastra este asaltata de produse cu foarte mult zahar, fara ca noi sa fim informati, ceea ce conduce la un consum peste limitele admise, respectiv la aparitia unor boli precum diabetul sau afectiunile cardiace. Ironic este ca produsele cu un continut scazut de grasimi, aflate la mare cautare, contin in schimb mult zahar.

„Eliminarea grasimii din produsele procesate le face mai putin gustoase, astfel ca cei care le fabrica sporesc doza altor ingrediente, cum ar fi zaharul, pentru a le recrea gustul si textura”, a declarat Tam Fry, de la Forumul National contra Obezitatii.Luand in calcul ca doza zilnica recomandata de zahar este de 50 de grame pe zi (echivalentul a zece cuburi de zahar pentru adulti si adolescenti si noua pentru copiii intre cinci si zece ani), iata care este de fapt consumul real de zahar atunci cand alegem unele dintre cele mai banale produse din dieta noastra:

1. O sticla de 500 ml de Coca Cola contine 10 cuburi si jumatate de zahar

2. Un baton de cereale integrale – 2 cuburi

3. O sticla de 250 ml de Red Bull – 5 cuburi si jumatate

4. O portie de 15 ml de ketchup – 1 cub

5. O cutie de chipsuri Pringles (190 gr) – 1 cub si jumatate

6. O portie mare de milkshake de capsuni de la McDonald’s – 16 cuburi

7. O banana – 4 cuburi

8. Un covrig simplu – 1 cub

9. Un pahar de suc de portocale din comert – 3 cuburi si jumatate

10. Un mar – 2 cuburi si jumatate

11. Un bol de cereale – 1 cub si jumatate

12. Un pahar de ciocolata calda cu frisca de la Starbucks – 9 cuburi si jumatate

13. Un baton mare de Snickers – 13 cuburi si jumatate

14. Un pachet de biscuiti Oreo – 5 cuburi si jumatate

15. O portocala – 5 cuburi si jumatate. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here