Adriana Preda, CEO-ul The Social Incubator − Prima româncă selectată în cadrul programului Obama Scholar

0
645

 

[București, România] – Asociația The Social Incubator are bucuria de a anunța că Adriana Preda, CEO-ul organizației, este prima româncă selectată în cadrul prestigiosului program Obama Scholars.

 

Adriana va face parte din cel de-al șaselea grup de Obama Scholars, participând în anul universitar 2023-2024 la un program integrat în cadrul Universității Columbia din New York, unde se vor alătura 12 lideri sociali în ascensiune, din întreaga lume.

 

Contribuind la integrarea socială și profesională a tinerilor români care provin din medii vulnerabile, Adriana Preda este din 2017 CEO-ul The Social Incubator, o organizație care sprijină dezvoltarea socială, educațională și profesională a tinerilor aflați în situații de risc. Lucrând cu copiii și adolescenții care se pregătesc să părăsească sistemul de plasament, asociația susține peste 30.000 de tineri din 30 de județe.

Sub coordonarea Adrianei, organizația a crescut de la cinci la 54 de angajați cu normă întreagă și și-a extins portofoliul de parteneriate corporate, colaborând cu companii de renume, naționale și internaționale. The Social Incubator a implementat peste 50 de proiecte pentru tinerii vulnerabili expuși la riscuri majore, precum traficul de persoane și violența domestică, vizând teme precum dezvoltarea profesională, integrarea pe piața muncii și reziliența psiho-socială.

 

Obama Scholars este un program de referință pentru activitatea Fundației Obama de a dezvolta următoarea generație de lideri, oferind participanților acces la abilități, instrumente și experiențe cheie care îi vor ajuta să amplifice impactul muncii lor la nivel global. Liderii sociali vor participa în cadrul unui program academic integrat, dezvoltat de Universitatea Columbia și Universitatea din Chicago, în parteneriat cu Fundația Obama. Totodată, experiența participanților va fi îmbogățită prin programe de dezvoltare a capacităților de leadership care vor include training-uri, oportunități de networking și consultanță personalizată după absolvire. Programul condus de Fundație va începe pe 7 septembrie, printr-o sesiune de orientare la Chicago.

 

Programul Obama Scholars oferă viitoarei generații de lideri posibilitatea să facă schimb de informații despre munca lor cu alți colegi din diferite zone geografice, colaborând, în același timp, pentru rezolvarea unor provocări complexe, a declarat Valerie Jarrett, CEO-ul Fundației Obama. Suntem nerăbdători să cunoaștem noua generație de lideri sociali, aceștia alăturându-se unei rețele de oameni care își aduc contribuția pentru a devolta o lume mai puternică, mai sustenabilă și mai incluzivă.

    

Sunt foarte mândră și onorată să fiu participant în acest program dezvoltat de Fundația Obama și în egală măsură încântată de această nouă oportunitate extraordinară! Fără îndoială, Programul acesta va fi extrem de util pentru a dezvolta în continuare asociația pe care o reprezint și a răspunde nevoilor a sute de mii de copii și adolescenți din România aflați în îngrijire instituțională”, a menționat Adriana Preda, CEO The Social Incubator.

 

Programul Fundației Obama de la Universitatea Columbia va primi 12 bursieri din 12 țări pentru o rezidență de nouă luni în cadrul Columbia World Projects. Participanții se vor implica în programul multilateral al instituției pentru a-și aprofunda cunoștințele și abilitățile și pentru a dezvolta noi capacități și rețele care le vor accelera impactul asupra lumii. Persoanele selectate vor participa la seminarii săptămânale, ateliere de dezvoltare personală și profesională, cursuri acreditate și alte programe personalizate, dezvoltate în parteneriat cu Fundația.

 

Programul Obama Foundation Scholars este conceput pentru a inspira, a încuraja și a conecta liderii emergenți cu instrumentele de care au nevoie pentru ca eforturile lor să fie mai eficiente și să aibă un impact mai ridicat în comunitățile lor globale. De la începuturile sale, în 2018, Obama Foundation Scholars a sprijinit 132 de lideri din 59 de țări, toți lucrând activ pentru a rezolva problemele stringente de astăzi. Pentru a afla mai multe despre noua generație de lideri sociali 2023-2024, vizitați obama.org/programs/scholars.

 

 

Despre Asociația The Social Incubator

Asociația The Social Incubator este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, ȋnfiinţată ȋn 2014 pentru a veni ȋn sprijinul tinerilor din medii defavorizate din România, prin intervenții sociale directe, pragmatice și creative. Organizația oferă sprijin pentru integrarea socio-profesională a tinerilor instituționalizați: cursuri gratuite de pregătire profesională și stagii de practică, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă legal și sprijin pentru găsirea unei locuințe subvenționate. De asemenea, asociația dezvoltă concepte și lansează proiecte sociale, care să faciliteze inserția profesională a persoanelor din medii defavorizate. În 9 ani de existență, impactul The Social Incubator constă în 50 de proiecte implementate în 38 de județe, peste 35.000 de tineri participanți la ateliere de dezvoltare personală și profesională și 2036 tineri susținuți în cadrul programului principal al asociației “Tineri de Viitor”, cu arii multiple de intervenție, la nivel național. https://asociatiasocialincubator.org/

 

Media contact: Ogilvy România

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here