Adrian Vasilescu: Majorarea salariilor e posibila, dar cu anumite conditii

0
745
adrian_vasilescu

adrian_vasilescuConsilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a afirmat, vineri, la RFI, ca daca bugetul va fi construit in asa fel incat sa poata aduce fara cresteri de taxe o plaja mai larga de venituri bugetare, atunci este firesc sa se produca cresteri salariale de la 1 ianuarie 2012.

Intrebat de RFI daca anuntata majorare a salariilor bugetarilor anul viitor se inscrie in categoria masurilor electorale, Adrian Vasilescu a spus: „Daca bugetul va fi construit in asa fel incat sa poata aduce fara cresteri de taxe o plaja mai larga de venituri bugetare, atunci este firesc sa se produca de la 1 ianuarie cresterea salariilor bugetare”.

In opinia oficialului BNR, campania electorala din 2012 va avea „un specific aparte”. „Eu as spune ca si tara s-a mai trezit si oamenii vor fi cu ochii pe politicieni si vor astepta nu promisiuni, ci analize si demonstratii practice, privind modul in care poate fi scoasa Romania din incurcatura in care a intrat”, apreciaza consilierul guvernatorului BNR. La mijlocul anului trecut, Executivul a decis reducerea cu 25 la suta a tuturor salariilor din sistemul bugetar. Potrivit strategiei fiscal-bugetare pentru 2012-2014, numarul de posturi va fi redus pana anul viitor la 1,24 milioane angajati. in decembrie 2010, premierul Emil Boc anunta ca numarul de bugetari a scazut la 1,27 milioane persoane.

Documentul mai arata ca, pentru anul viitor, cheltuielile de personal ale bugetului general consolidat au fost stabilite luandu-se in calcul „cresteri salariale acordate in doua transe”, astfel incat in 2012 sa fie recuperata integral diminuarea salariala din 2010. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here