Actrita Rodica Tapalaga a murit

0
938
film-vechi

film-vechiActrita Rodica Tapalaga, in varsta de 71 de ani, a murit in locuinta sa din Capitala, in urma unei boli care s-a agravat in ultimele doua luni si care i-a afectat plamanii si rinichii.

 Bogdan Popescu a declarat, duminica, faptul ca Rodica Tapalaga suferea de colagenoza, boala care s-a agravat in ultimele doua luni.

Actrita a fost spitalizata timp de doua saptamani, dar boala i-a afectat iremediabil plamanii si rinichii, iar tratamentul nu a mai avut efect, a mai spus Bogdan Popescu.

Trupul actritei a fost depus la Biserica „Sfintii Trei Ierarhi – Coltea” din Bucuresti, unde cei care au admirat-o ii vor putea aduce un ultim omagiu.

Rodica Tapalaga s-a nascut la 12 ianuarie 1939, la Dorohoi, fiind sora mai mica a actorului stefan Tapalaga.

Dupa ce a urmat scoala primara si liceul la Dorohoi, Rodica Tapalaga a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti, in anul 1959.

A jucat pe scena Teatrului National din Craiova, precum si in filme, debutand in „Alo! Ati gresit numarul” (1958), dupa care au urmat „intre oglinzi paralele” – regia Mircea Veroiu, „Artista, dolarii si Ardelenii” – regia Mircea Veroiu, „Sistemul nervos” (2004) – regia Mircea Daneliuc.

in teatru a creat roluri pe scenele mai multor teatre: Teatrul National din Craiova, Teatrul Notarra si Teatrul Mic, iar din 1981 a fost actrita a Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din Bucuresti.

Cariera ei a fost recunoscuta cu Premiul de interpetare pentru rolul „Liuba Setova” – Concursul National al Tanarului Actor – 1960, Premiul de interpetare feminina pentru rolul „Ortansa” – Concursul National de Arta Dramatica, Premiul Asociatiei Cineastilor (ACIN) – pentru rolul „Aglae” din „Tanase Scatiu” (1976), Premiul UNITER pentru intreaga activitate (2001).

Actrita Rodica Tapalaga a fost casatorita cu scenograful Ion Popescu-Udriste. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here