Acasă Economic Activele ELCEN ar putea fi vândute către orice investitor privat

Activele ELCEN ar putea fi vândute către orice investitor privat

0
1301

Bogdan Tudorache

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, a înregistrat la Tribunalul București planul modificat de reorganizare a ELCEN, urmând ca acesta să fie supus votului Adunării Creditorilor în termen de 20 de zile de la publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvență a anunțului.

”Cea mai importantă modificare prevede un termen de șase luni de la confirmarea planului de către Judecătorul Sindic în care statul român poate efectua transferul de afacere, prin Primăria Municipiului București (PMB) sau Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

În cazul în care statul român nu este interesat, activele ELCEN vor fi vândute către orice investitor privat care îndeplinește cerințele de business și pe cele legale”, a anunțat regia.

Soluția transferului de afacere poate fi implementată de statul român în trei variante: de către Municipiul București sau o entitate desemnată de către aceasta în vederea realizării unităților de tip centralizat SACET; de către Ministerul Economiei sau o entitate indicată de către acesta sau de o societate nou creată cu participarea PMB și a Ministerului Economiei (în mod direct sau prin societățile subordonate acestora) în vederea preluării activelor ELCEN (și eventual și preluarea administrării rețelei de transport și distribuție de la RADET/C.M. Termoenergetica) pentru realizarea de unități SACET.

Alte modificări importante vizează modalitatea de recuperare a creanței RADET, recuperarea sumelor plătite în contul TVA, în urma falimentului RADET și prelungirea termenului de reorganizare de 3 ani cu durata maximă prevăzută de lege, respectiv cu încă 12 luni.

Astfel, recuperarea creanței ELCEN deținută împotriva RADET se va realiza pe cale judiciară, sens în care Administratorul Judiciar a procedat deja la formularea acțiunii în vederea angajării răspunderii PMB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here