Actiunile Fondului Proprietatea au atins un nou maxim istoric

0
1012
bursa-valori

Bursa de la Bucuresti a crescut usor, cu 0,16%, in prima parte a sedintei de luni, intr-o piata in care atentia jucatorilor a continuat sa fie orientata spre actiunile Fondului Proprietatea (FP), care au atins un nou maxim istoric, de 0,7120 lei/titlu.

in prima parte a sedintei de luni, pretul a urcat pentru cateva momente la maximul istoric de 0,7120 lei. in jurul orei 10:40, titlurile Fondului erau cotate la 0,7105 lei, pret cu 0,35% peste ziua precedenta.

Evolutia de luni dimineata a venit pe un rulaj de 1,3 milioane lei, actiunile FP acoperind 65% din lichiditatea totala, de 2,05 milioane lei (460.000 euro).

in prima parte a sedintei, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a crescut cu 0,18%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a avansat cu 0,34%.

in acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a urcat cu 0,22%.

Indicele BET-XT a crescut cu 0,17%, in timp ce indicele BET-BK s-a plasat aproape de inchiderea de vineri.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Bursele europene au deschis luni in urcare, la maximul ultimilor 5 ani, dupa ce Lawrence Summers si-a retras candidatura pentru functia de presedinte al Rezervei Federale a Statelor Unite. Pietele au fost sustinute in ultimele doua saptamani de datele economice peste estimari din China si de amanarea unei decizii privind o interventie militara in Siria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here