Acționarii OTP Leasing România au aprobat o majorare de capital de 5,5 milioane de lei

0
1408

Bucureşti, 26 noiembrie 2018Acţionarii OTP Leasing România, OTP Bank România și Merkantil Bank Ungaria, au aprobat majorarea capitalului cu suma de 5,52 milioane lei. Majorarea de capital s-a efectuat prin aport suplimentar în numerar, vărsat integral în lei în contul principal al companiei deschis la OTP Bank România.

Acționarii au contribuit la majorarea de capital, luându-se în calcul cota de participare a fiecăruia la capitalul social, astfel: OTP Bank România S.A a contribuit cu 3,312 milioane lei și Merkantil Bank Zrt cu 2,208 milioane lei. Acest demers susține angajamentul ambilor acționari de a sprijini dezvoltarea pe termen lung a OTP Leasing și încrederea în capacitatea echipei de a îndeplini obiectivele strategice.

Compania a înregistrat, în ultimii doi ani, o creștere constantă. Portofoliul curent al OTP Leasing România valorează aproximativ 233 milioane de lei, iar conform estimărilor interne acesta va crește la 280 de milioane de lei până la sfârșitul anului 2018. În ceea ce privește finanțările noi de leasing, OTP Leasing a înregistrat în primele 9 luni ale anului o creștere de 91% (146 milioane de lei), comparativ cu aceeași perioadă din anul 2017.

„Rezultatele solide ale ultimilor doi ani reflectă performanța la nivel de echipă, investițiile în dezvoltarea portofoliului de produse, digitalizare și dinamica ascendentă a sectorului de leasing. Creșterea este susținută prin noi produse de leasing, adaptarea la cerințele clienților și parteneriatele de încredere. Pe termen mediu, ne-am propus să atingem obiectivul de a fi parte din top 10 companii locale de leasing,” a declarat Toni Ioan Tătaru, CEO OTP Leasing România.

OTP Leasing a fost înfiinţată în anul 2007 şi face parte din grupul OTP Bank, acţionarii majoritari fiind OTP Bank România şi Merkantil Bank Ungaria (parte a Merkantil Ungaria). OTP Leasing România oferă pentru persoane juridice un portofoliu variat de produse de leasing financiar, destinat achiziției de autoturisme, vehicule comerciale și echipamente. Compania are sucursale în București, Iași, Brașov, Timișoara și Cluj. OTP Leasing cooperează cu companii de pe întreg teritoriul României.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

OTP Group oferă servicii universale de înaltă calitate pentru aproximativ 15 milioane de clienți în 9 țări, printr-o rețea de aproximativ 1.400 de unități, rețea de ATM-uri și servicii electronice avansate. OTP Bank este cel mai mare furnizor de servicii financiare în Ungaria și un jucător foarte important pe piața financiară din Europa Centrală și de Est.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here