Actionarii companiei NEPI primesc dividende pe actiune in crestere cu 11,7% pentru anul de recesiune 2010

0
788

New Europe Property Investments plc (“NEPI”), cel mai activ grup de investitii imobiliare din Romania in anul 2010, si-a dublat portofoliul de proprietati imobiliare in urma a trei achizitii, ajungand la 314 milioane Euro la sfarsitul anului 2010.
Compania a anuntat cea de-a doua transa de dividende pentru anul 2010, in valoare de 9,26 Euro centi pe actiune.

Astfel, valoarea totala a dividendelor pentru anul 2010 se ridica la 17,61 Euro centi pe actiune, reprezentand o crestere de 11,7% fata de dividendul pentru anul 2009. Acesta este al doilea an de crestere consecutiva a dividendelor, ceea ce situeaza NEPI intre cele mai performate companii de investitii imobiliare platitoare de dividend listate in Anglia si in Africa de Sud.

Anul   Dividend pe actiune (Euro centi)            Crestere
2008           14,72                                  –
2009           15,77                                +7,1%
2010           17,61                                +11,7%

“Suntem multumiti de rezultatele noastre si suntem bine pozitionati sa continuam cresterea in viitor,  luand in considerare portofoliul solid de proprietati, disponibilul de lichiditati si sprijinul unor investitori institutionali importanti” a declarat Martin Slabbert, CEO al NEPI.
Lichidatile disponibile la sfarsitul anului 2010 erau de 23,8 millioane Euro, dupa plata dividendelor si a investitiilor efectuate pe parcursul anului, si dupa ce compania a atras aproximativ 76 milioane euro in trei emisiuni de actiuni in 2010 (ultima dintre acestea a avut loc in Decembrie 2010).
“Plasamentul privat de actiuni din aprilie 2010 a inregistrat subscrieri de trei ori mai mari decat numarul initial de actiuni oferite, iar emisiunea de actiuni in valoare de 40 milioane euro din Decembrie a fost de asemenea suprasubscrisa. Toate acestea indica faptul ca suntem bine pozitionati sa atragem fonduri in cazul in care vom avea nevoie de capital suplimentar pentru achizitii si investitii in 2011” declara Domnul Slabbert.  
In ceea ce priveste demersul pentru listarea la Bursa de Valori din Bucuresti, Domnul Slabbert este de parere ca “Desi bursa din Romania este relativ mica, aceasta va creste cu timpul. Listarea la BVB a NEPI va face actiunile mai accesibile pentru investitorii romani care cauta investitii alternative denominate in euro, intr-un grup gestionat in mod transparent si care ofera dividende atractive. Nu urmarim sa atragem fonduri substantiale in Romania, dar recunoasterea performantelor noastre de catre investitorii din tara unde se afla majoritatea proprietatilor noastre ar fi cel mai bun compliment pentru NEPI”.

Detalii despre Grup:
New Europe Property Investments plc este compania principala a unui grup de firme infiintat pentru a investi in cladiri de birouri, parcuri comerciale si proprietati industriale, in principal in Romania unde Grupul este activ de la infiintarea sa in 2007.
Astfel, grupul de investitii sud-african NEPI detine in Romania 27 de proprietati imobiliare si este orientat pe achizitia de proprietati imobiliare inchiriate catre companii multinationale, care genereaza venituri in euro.
Cele mai recente investitii ale Grupului sunt: cladirile de birouri Floreasca Business Park, o parte din proiectul de retail Iris Shopping Center din Pitesti, Depozitul Otopeni situat langa Aeroportului International Henri Coanda si extinderea centrului comercial Promenada Mall din Braila.
Compania este in prezent listata pe piata principala a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud) si pe segmentul AIM al London Stock Exchange, iar in prezent realizeaza demersurile necesare pentru o listare la Bursa de Valori din Bucuresti.
International property yields
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Martin Slabbert – CEO New Europe Property Investments plc
[email protected]

Victor Semionov – Director Financiar New Europe Property Investments plc
[email protected]

Tel: + 40 21 232 13 98
Fax: + 40 21 232 13 99
Website: www.nepi.uk.com

“Love is for free“, but time is not!

Smiley – contracronometru de Valentine’s Day la volanul GLK-ului

Valentine’s Day – o cursa contracronometru powered by Mercedes-Benz GLK
Prezentatorul emisiunii “Romanii au talent“, care urmeaza sa fie difuzata la Pro Tv, isi petrece o buna parte din zi la volanul GLK-ului sau, fie ca se afla in Bucuresti sau in calatoriile prin tara catre concerte

Daca anul trecut Smiley si-a supus GLK-ul unei serii de planuri indraznete, acum cei doi fac fata unei noi provocari: mai exact, Valentine’s Day! Celebrul artist, aflat in tuneu prin tara, a pornit intr-o cursa contracronometru la volanul GLK-ului sau, care se sfarseste printr-un concert la Suceava, pe 14 februarie. Mai exact, dupa acest moment, Smiley se va indrepta spre Bucuresti pentru a fi alaturi de persoana iubita.
,,Daca tot ma aflu pe drumuri strabatand tara dintr-un capat in altul, in acest an, pe 14 februarie, GLK va fi My Valentine! Bineinteles, singura lui responsabilitate in aceasta zi va fi sa ma poarte ca vantul si ca gandul catre Bucuresti, imediat dupa concertul din Suceava, pentru a ma aduce mai repede langa My Special Valentine – iubita mea!”, povesteste Smiley.
Chair daca programul sau este extrem de aglomerat, Smiley isi gaseste intotdeauna timp pentru momente speciale, asa cum este si Valentine’s Day. Desi ziua de 14 februarie o va petrece la volan si sustinand un concert pentru fanii sai din Suceava, prezentatorul emisiunii “Romanii au talent” se bazeaza si de aceasta pe GLK-ul sau pentru a fi cat mai curand posibil alaturi de persoana iubita.
,,Nu am nicio indoiala ca Mercedes-ul meu va indeplini cu succes si acesta provocare. De fiecare data mi-a demonstrat ca se poate! Asa s-a intamplat si in timpul preselectiilor pentru show-ul Romanii au talent, cand la volanul GLK-ului am strabatut tara in lung si-n lat pentru a descoperi povesti interesante, oameni extraordinari – pe scurt romani talentati!”
Concerte, petreceri, multa munca de studio, intalniri de business, dar si momente alaturi de cei dragi: asa decurge timpul pentru Smiley, caruia 24 de ore intr-o zi nu-i sunt niciodata de ajuns. Dar cei 224 de cai putere ai Mercedes-ului sau GLK 320 CDI gasesc intotdeuna solutia pentru a-l ajuta pe artist sa faca tot ce si-a propus.
Contact:
Monica Floristean
[email protected]
+40 21 2004 574

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here