ACPR contesta falsul contract colectiv de munca la nivel national semnat de patru confederatii patronale

0
679

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania, compusa din urmatoarele confederatii patronale: UGIR, C.N.I.P.M.M.R., C.N.P.R., C.P. „CONCORDIA”, Co.N.P.R., P.N.R., U.N.P.C.P.R., A.O.A.R., la care se adauga asociatiile de business A.R.B., I.E.M.A.,  TIAD si UNIMPRESA, detinatoare a 13 locuri in CES Romania si a 5 locuri in CES-ul european,

 singurul membru din partea Romaniei in cadrul Confederatiei European Business si in cadrul Organizatiei Internationale a Patronatelor, contesta ferm asa-zisul contract colectiv de munca la nivel national semnat vineri de 4 confederatii patronale. ACPR atrage atentia Guvernului, celor 5 mari confederatii sindicale, dar si celor patru confederatii semnatare ale falsului contract colectiv de munca (CONPIROM, UGIR 1903, CPISC si UNPR), ca acest contract national colectiv de munca este recunoscut numai atunci cand este semnat de toate cele 13 confederatii patronale reprezentative la nivel national.
Consideram declaratiile liderilor UGIR 1903 si CONPIROM iresponsabile, lipsite de continut si de acoperire, sfidand legislatia in vigoare si incercand sa creeze perdele de fum in dialogul social.
Atragem atentia Guvernului si celor 5 mari confederatii sindicale, precum si presedintilor celor patru confederatii patronale care au savarsit ieri un act de impostura, ca marti, in data de 21 decembrie, la ora 16.00, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania se va intruni in Consiliul Presedintilor pentru a decide caile de atac impotriva acestui fals contract colectiv de munca si a impostorilor care au creat confuzie in cadrul negocierilor.

 
Dan Matei Agathon
Vicepresedinte
Purtator de cuvant
Alianta Confederatiilor Patronale din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here