Acord de colaborare intre CCIB si CCIMA Teheran

0
797

Sunt convins ca semnarea acestui acord va contribui la dezvoltarea schimburilor economice, comerciale si academice cu Republica Islamica Iran si la valorificarea oportunitatilor de afaceri oferite de cele doua piete. in viitorul apropiat trebuie sa identificam 1-2 proiecte a caror implementare sa imprime un caracter concret acestui document”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), cu ocazia incheierii acordului de cooperare intre Camera bucuresteana si Camera de Comert, Industrie, Mine si Agricultura Teheran (CCIMA Teheran).

Semnarea documentului a avut loc la Bucuresti, in prezenta Excelentei Sale Hamid Moayyer, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Iranului in Romania, si a facut parte din programul profesional al misiunii economice organizate de CCIMA Teheran in tara noastra in perioada 29 septembrie – 3 octombrie a.c., la invitatia CCIB.

Datorita acordului semnat de presedintele Camerei bucurestene, Sorin Dimitriu, si de presedintele CCIMA Teheran, Masoud Khansari, comunitatea de afaceri bucuresteana va fi informata, prin intermediul CCIB, asupra oportunitatilor oferite de piata iraniana in domeniul importului, exportului si cooperarii in diverse sectoare.

Sper ca acest document sa constituie un prim pas in reluarea procesului de aprofundare si dezvoltarea relatiilor bilaterale. Organizatiile noastre au rolul de a facilita comunicarea intre sectoarele private din Romania si Iran, ceea ce nu va fi usor, pentru ca trebuie sa identificam problemele si sa le rezolvam, astfel incat proiectele firmelor din tarile noastre sa devina operationale”, a punctat Masoud Khansari.

Valorificarea potentialului economic al celor doua tari se va putea realiza si prin intermediul unor forumuri de afaceri organizate in regim de reciprocitate in Romania si in Iran, evenimente ce vor oferi celor doua comunitati de afaceri posibilitatea de a relationa, a identifica si a dezvolta proiecte comune, dar si prin participarea la targuri si expozitii. in acest context, ceremonia de semnare a fost urmata de o vizita a delegatiei iraniene la Complexul expozitional Romexpo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here