Acord de colaborare intre CCIB si CCI Iskenderun

0
827

Colaborarea in vederea dezvoltarii si diversificarii schimburilor comerciale bilaterale si a impulsionarii cooperarii economice intre companiile din cele doua tari, tinand seama de complementaritatile economiilor Romaniei si Republicii Turcia si valorificand oportunitatilor de afaceri oferite de cele doua piete constituie principalul obiectiv al acordului de cooperare semnat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prin dr. Aurel Vainer, vicepresedinte, si Camera de Comert si Industrie Iskenderun (CCI Iskenderun), prin Levent Hakki Yilmaz, presedinte.

Semnarea documentului a avut loc in cadrul seminarului de afaceri prilejuit de vizita in tara noastra a unei misiuni economice organizate de CCI Iskenderun, momentul festiv fiind onorat de prezenta E.S. Osman Koray Ertas, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Turcia in Romania, a presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a consilierului economic al Ambasadei Turciei la Bucuresti, Mükerrem Aksoy, si a presedintelui Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD), Murat Demiray. Cu acelasi prilej a a vut loc si semnarea acordului de colaborare intre CCIR si TIAD.

Din delegatia turca au facut parte 40 de oameni de afaceri ce activeaza in constructii, comert, industria alimentara, transport, servicii, zootehnie, industria usoara, industria mobilei, turism etc.

Datorita semnarii acordului de cooperare intre CCIB si CCI Iskenderun, companiile romanesti vor beneficia de asistenta si consultanta specializata pentru identificarea de potentiali parteneri in regiunea Iskenderun din Turcia. De asemenea, comunitatea de afaceri bucuresteana va fi informata, prin intermediul CCIB, asupra oportunitatilor oferite de zona acoperita de CCI Iskenderun in domeniul importului, exportului si cooperarii in diverse sectoare. Valorificarea potentialului economic al celor doua tari, dar si a oportunitatilor oferite de pozitia geostrategica a acestora se va putea realiza si prin intermediul unor forumuri de afaceri organizate in regim de reciprocitate in Romania si Turcia, evenimente ce vor oferi celor doua comunitati de afaceri posibilitatea de a relationa, a identifica si a dezvolta proiecte comune, dar si prin participarea la targuri si expozitii specializate.

Turcia este un partener economic important al Romaniei, in anul 2014, valoarea schimburilor comerciale bilaterale fiind de 4,3 miliarde euro, din care exporturile romanesti s-au ridicat la 2,3 miliarde euro. La 30 septembrie 2015, potrivit ONRC, Turcia ocupa locul 14 in clasamentul investitorilor straini in Romania, cu 14.277 societati cu capital turcesc si o valoare totala a capitalului social subscris de 534 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here