Accizele de anul viitor vor fi cu 5,2% mai mari fata de 2012

0
801
taxe-accize

taxe-accizeAccizele vor fi calculate anul viitor la un curs de 4,5223 lei/euro, anuntat luni de Banca Centrala Europeana (BCE), rata de schimb fiind cu 5,2% mai mare fata de cea utilizata in acest an, de 4,3001 lei/euro

Nivelul accizei in lei este stabilit, potrivit Codului Fiscal, prin transformarea sumelor exprimate in echivalent euro, pe baza cursului de schimb valutar anuntat de Banca Centrala Europeana pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent.

Cursul de schimb anuntat la 3 octombrie 2011 a fost cu numai 0,8% mai mic fata de cel folosit la calculul accizelor pentru anul precedent.

Accizele sunt platite in prezent pentru productia de alcool si bauturi alcoolice, tutunul prelucrat, produse energetice si cafea.

incasarile din accize la bugetul general consolidat au urcat in primele opt luni cu 9,5%, la 13,65 miliarde lei. Ponderea accizelor in total venituri este de peste 10,9%.

La rectificarea bugetara efectuata in luna august, Guvernul a revizuit in scadere estimarile de incasari din accize cu 918,6 milioane lei, 0,2% din PIB, acestea fiind anticipate sa ajunga la 19,04 miliarde lei. Estimarile initiale erau de 19,96 miliarde lei. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here