Acceleratorul BCR-InnovX adaugă 10 locuri în program pentru start-up-urile care oferă soluții inovatoare in tehnologie în contextul Covid-19

0
1689

Programul se desfășoară exclusiv online

 

 

București, 24 martie 2020 – BCR-InnovX, programul de accelerare a afacerilor din tehnologie, adaugă încă 10 locuri în programul de incubare din București pentru start-up-urile care oferă soluții inovatoare în tehnologie pentru provocările din domeniile sănătate, social și economic induse de Covid-19. În total, vor putea fi selectate până la 30 de firme în programul de incubare.

Antreprenorii care au soluții tehnologice pentru actualul context se pot înscrie în program până la sfârșitul zilei de 29 martie, ora 17:00 pe www.bcr.ro/accelerator.

Înscrierile startup-urilor tehnologice care oferă soluții pentru provocările induse de Covid-19 vor trece prin același proces de evaluare al acceleratorului de business BCR-InnovX. Școala Informală de IT, partener strategic al acceleratorului, va aloca, pentru o perioadă pre-determinată de timp, echipe de programatori și ingineri tehnici pentru firmele care doresc să atingă nivelul de dezvoltare tehnologică (TRL) 4 sau 6 în contextul Covid-19.

 

“Subiectul pandemiei ne îngrijorează pe toți, însă acum, mai mult ca oricând, este important să continuăm să susținem companiile inovatoare din tehnologie. Căutăm soluții care să ajute rapid domeniile critice afectate, precum sănătate, educație, social și economic, pe care putem să le sprijinim să-și accelereze implementarea și scalarea”, spune Ana-Maria Crețu, Coordonator programe start-up-uri BCR.

 

“Noi avem misiunea să ajutăm start-up-urile din tehnologie și vom continua să facem acest lucru și în actualul context. Fiind un program axat pe noile tehnologii, InnovX era deja pregătit cu toate tool-urile necesare pentru a desfășura toate activitățile programului exclusiv online. Adaptăm permanent programul BCR-InnovX la nevoile antreprenorilor din tehnologie și credem că este vital să găsim și să susținem soluții care să ajute oamenii să treacă cu bine peste această perioadă”, spune Daniel Dumitrescu, CEO InnovX.

 

Programul de incubare de două săptămâni al BCR- InnovX va include: 1. Workshop de leadership, 2. Workshop investiții, 3.Workshop de branding, 4. Curs redactare business plan, 5. Program de mentorat de la antreprenori experimentați și de la echipa de management BCR.

 

Programul de accelerare include:

  • Cursuri online pe platforma de conținut educational antreprenorial edX.org for Business, create de Massachusetts Institute of Technology și Universitatea Harvard
  • Cursuri și sesiuni de mentorat pe platforma online Mevo
  • Sesiuni de mentorat unu la unu cu experți din diverse industrii
  • Instrumente online și metodologii personalizate de învățare testate la cele mai înalte niveluri, pentru a asigura succesul afacerilor: Live Plan, Blue Ocean Strategy, Strategyzer sau DE-Toolbox
  • Accesarea granturilor europene și naționale: The EIC Accelerate Program, Fast Track to Innovation (administrate de Agenția Executivă pentru IMM-uri) sau the Proof of Concept Program (Programul Operațional Regional).
  • Parteneri din tehnologie care oferă workshop-uri online și offline: Microsoft, UiPath, Modex
  • Standuri fizice sau virtuale la conferințele globale Startup Grind
  • Start-up-urile își pot putea testa și valida businessul în cadrul BCR sau în alte corporații mari
  • Workshop-uri restrânse cu experți din diferite domenii: finanțe, drept, proprietate intelectuală, marketing, branding, negocieri sau vânzări

 

Acceleratorul BCR-InnovX este un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii. Acceleratorul are o curriculă adaptată companiilor cu potențial de scalare internațională și o rețea globală de parteneri și mentori cu experiență în astfel de programe.

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace și European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.

 

Mai multe detali despre Acceleratorul BCR-InnovX: www.bcr.ro/accelerator

 

*  *

 

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

 

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 19 centre de afaceri și 17 birouri mobile dedicate companiilor și 430 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale – aproape 2.000 de echipamente, 14.500 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here