ABI a adoptat Codul Etic al brokerului imobiliar

0
1114
broker-imobiliar

broker-imobiliarCampania demarata de  Asociatia Brokerilor Imobiliari (ABI) in vederea standardizarii activitatii din domeniul imobiliar, continua prin adoptarea Codul Etic al brokerului imobiliar, principalul instrument de formare a conduitei de broker.

ABI a lansat si o dezbatere publica pe aceasta tema, care a durat circa trei saptamani si s-a adresat tuturor persoanelor care au contact cu activitatile din domeniul vizat de catre asociatie.

„Am observat un interes deosebit in perioada in care Codul Etic a fost in dezbatere publica si acest lucru inseamna ca piata avea nevoie de acest cod”, spune Dragos Vilceanu, presedintele ABI.

Codul a introdus un set de reguli clare si transparente care sa fie respectate cu rigurozitate de catre brokerii imobiliari, in vederea unei interactiuni de calitate cu publicul.

Codul Etic al brokerului imobiliar consta intr-un set de reguli precise, care vor reglementa elemente precum:

– gradul de moralitate si onestitate
– modul de reprezentare – reprezentare exclusiva si dubla reprezentare
– siguranta tranzactiilor
– confidentialitea tranzactiilor
– acordul de promovare al proprietatilor
– reguli de conduita in relatia cu clientii
– organismele de Arbritraj si Disciplina

„Daca acest cod va fi respectat va duce in mod sigur la imbunatatirea relatiilor dintre clienti si agenti. Clientii trebuie sa realizeze importanta unui broker in realizarea unei tranzactii imobiliare,dar acest lucru depinde si de seriozitatea acestuia”, arata Dragos Vilceanu.

Codul etic al brokerului imobiliar poate fi vizionat de cei interesati la adresa: http://abi.org.ro/cod-etic-abi/ in urma cu cateva luni ABI a aparut in vederea crearii unui cadru oficial si riguros de relationare intre brokeri si clientii lor.

Infiintata in urma cu cateva luni ABI a aparut in vederea crearii unui cadru oficial si riguros de relationare intre brokeri si clientii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here