A început cursul de „Competențe antreprenoriale” din cadrul proiectului „SMART 4 NEETs”

0
823

 

Furnizorul de formare profesională GE-COST 2001 SRL anunță începerea cursului gratuit de „Competențe antreprenoriale”, din cadrul proiectului dedicat tinerilor NEETs, intitulat „SMART 4 NEETs”.

Sesiunea de formare în antreprenoriat se va desfășura în regim online și va avea în total 80 de ore. Printre participanți se numără tineri din 12 județe, respectiv Iași, Botoșani, Suceava, Neamț, Vaslui, Bacău, Mureș, Harghita, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna, cuprinzând, astfel, Regiunile Nord-Est și Centru.

În cadrul proiectului, tinerii cu vârsta între 16-29 ani, neîncadrați profesional și care nu urmează niciun program de educațional sau de formare, sunt inițiați în domeniul economiei și antreprenoriatului. În selecția cursanților s-a urmărit îndeplinirea obiectivelor proiectului, printre care se regăsește și integrarea pe piața muncii a tinerilor de etnie romă și a persoanelor din zone rurale defavorizate.

Pe întreg parcursul activităților de formare, experții proiectului vor asigura desfășurarea cursului într-un mod eficient și în condiții optime, astfel încât fiecare cursant să beneficieze de un program complet de formare. Participanții vor dobândi cunoștințe în parcurgerea pașilor necesari implementării unei afaceri și în respectarea aspectelor legislative, vor învăța să realizeze studii de piață în vederea stabilirii fezabilității unei afaceri, la care se adaugă și alte activități care au în vedere managementul unui business.

Toți cei care finalizează cursurile se vor putea înscrie în competiția planurilor de afaceri, unde opt persoane vor beneficia de subvenții sub formă de micro-granturi, în valoare de 25.000 euro, pentru punerea în aplicare a ideii lor de business.

În următoarele luni, GE-COST 2001 SRL are în vedere continuarea activităților de creștere a oportunităților de ocupare și facilitare a integrării pe piața muncii.

Persoanele care doresc să participe sunt invitate să completeze următorul formular: https://forms.gle/uhhqMprWMoN1KgY1A.

De asemenea, persoanele interesate pot afla mai multe detalii despre înscrierea la activitățile specifice desfășurate, cât și condițiile de eligibilitate, la adresa de e-mail [email protected]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here