Diplomatia americana pregateste o remaniere vasta, dupa documentele publicate de WikiLeaks

0
666
steag-sua

steag-suaStatele Unite se pregatesc sa organizeze o vasta remaniere a personalului lor diplomatic pentru a muta functionarii identificati in notele interne dezvaluite de WikiLeaks, a afirmat duminica un site de Internet american.

 

„Administratia Obama a programat o remaniere majora a personalului sau diplomatic, militar si de informatii in ambasadele americane din lumea intreaga, considerand ca WikiLeaks a facut activitatea sa imposibila, chiar periculoasa”, scrie site-ul The Daily Beast, specializat in politica americana.

intrebat in legatura cu o eventuala mutare a diplomatilor, o purtatoare de cuvant a Departamentului de Stat, Leslie Phillips, a declarat: „am spus deja ca vom face acest lucru daca va fi necesar”.

Potrivit The Daily Beast, care citeaza oficiali anonimi din cadrul administratiei, vor pleca in principal functionari identificati nominal in cele 250.000 de note diplomatice pe care WikiLeaks a inceput sa le publice saptamana trecuta.

Printre acestea din urma, un candidat evident la plecare pare sa fie ambasadorul american in Libia, Gene Cretz, care, intr-o nota adresata in 2009 Washingtonului, afirma ca Muammar Kadhafi nu se deplaseaza niciodata fara o „blonda voluptoasa” de origine ucraineana.

„Vom muta unele dintre cele mai bune elemente ale noastre pentru ca au indraznit sa spuna adevarul despre tara in care lucreaza”, a remarcat un oficial de rang inalt responsabil de securitatea nationala si citat de The Daily Beast.

Potrivit site-ului, Washingtonul va incerca sa mute oficialii respectivi pentru a evita ca acestia sa fie declarati persona non grata in tara in care se afla. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here