Procuratura antidoping cere un an de suspendare pentru Mutu

0
910
adrian-mutu

adrian-mutuProcuratura antidoping CONI a dispus, miercuri, trimiterea cazului jucatorului echipei Fiorentina, Adrian Mutu, depistat pozitiv cu sibutramina, catre Tribunalul National Antidoping, cu propunere de suspendare pe o perioada de un an, informeaza CONI.

 „Procuratura Antidoping l-a deferit pe jucatorul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, Tribunalului National Antidoping din cadrul CONI, pentru recunoasterea responsabilitatii privind incalcarea articolului 2.1 din codul Agentiei Mondiale Antidoping (WADA), in legatura cu depistarea sa pozitiva cu sibutramina, cu ocazia unor teste antidoping efectuate dupa meciul Fiorentina – Bari, disputat la Florenta, pe 10 ianuarie, si dupa partida Fiorentina – Lazio, ce a avut loc pe 20 ianuarie, cu consecinta aplicarii unei suspendari pe un an, potrivit articolului 10.4 al codului WADA”, se arata in comunicatul CONI.

Al doilea scandal de dopaj in care este implicat Adrian Mutu a izbucnit la 28 ianuarie, cand Comitetul Olimpic Italian (CONI) a anuntat ca atacantul Fiorentinei a fost depistat pozitiv cu sibutramina in urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, dupa meciul cu Bari, din campionatul Italiei. La numai 24 de ore, CONI a informat ca este pozitiv si rezultatul testului efectuat de Mutu dupa meciul Lazio – Fiorentina, din Cupa Italiei, care a avut loc in 20 ianuarie.

Mutu a fost suspendat provizoriu de catre CONI, iar atacantul roman a renuntat sa ceara analiza probelor B.

Mama lui Mutu a sustinut ca jucatorul a luat un medicament pentru slabit, pe care ea il uitase cand l-a vizitat in Italia, iar pe prospectul acestuia nu scria ca ar fi continut sibutramina.

Jucatorul a fost audiat la 3 martie, iar presa italiana a precizat ca verdictul in cazul sau va fi dat la finalul lunii aprilie.

Mutu a fost pentru prima oara in cariera depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea cand evolua la clubul Chelsea Londra. Chelsea l-a achizitionat, in vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline si a renuntat la serviciile acestuia in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping solicitat de club. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here