Transilvania IT Cluster a oferit angajaților din companiile românești primele cursuri cu certificare europeană în domeniile Inteligenței Artificiale și Big Data.

0
598

 

Transilvania Digitală Inovativă 4.0, proiect implementat de Aries Transilvania în parteneriat cu Transilvania IT Cluster derulează în această perioadă primele cursuri ICDL cu certificare europeană: Introducere în domeniul Inteligenței Artificiale și Introducere în domeniul Big Data.

Peste 40 de angajați din IMM-uri au acces gratuit la cursurile menționate cât și la certificarea europeană ICDL.

Cursurile se desfășoară online, iar fiecare are o durată de 20 de ore care include: 4 ore online sincron (cu trainerul), 5 ore online asincron (studiu materiale video online platforma ICDL), 7 ore studiu de caz individual (elaborare proiect), 3 ore online sincron – prezentare proiecte, iar 1 ora examen online sincron.

Obiectivul ambelor cursuri este acela de a forma abilități în domeniul Inteligenței Artificiale și Big Data. De asemenea cursul urmărește punerea în practică a acestora, ca urmare a cunoștințelor și deprinderilor dobândite.

Trainerul cursurilor este Ana-Maria Stancu, – primul start-up din România dedicat roboților umanoizi și roboților de servicii. Aceasta este și fondatoarea – un centru de învățare în domeniul roboticii și programării. Iar alături de alte organizații din domeniu, a inițiat Coaliția pentru Educație Digitală în România.

„Cele două tipuri de cursuri oferite în cadrul acestui proiect sunt special gândite pentru angajați și combină ore sincron de exemple practice și explicații legate de Big Data și Inteligență Artificială cu studiul individual teoretic din cadrul platformei ICDL. În acest mod putem oferi angajaților atât o bază teoretică, certificată prin examenul ICDL, cât și exemple practice care au legătură cu activitatea lor sau care îi pot inspira în munca de zi cu zi”, a precizat Ana-Maria Stancu.

Transilvania IT Cluster își reafirmă astfel angajamentul în promovarea educației digitale și formării profesionale în rândul angaților din companiile membre, contribuind la dezvoltarea unei forțe de muncă specializate și pregătite pentru provocările tehnologice ale viitorului.

 

******

Despre Transilvania IT Cluster

Transilvania IT Cluster adună sub aceeași umbrelă peste 180 de companii inovatoare,

universități, instituții de cercetare, autorități locale și ONG-uri, cu scopul de a stimula

colaborarea, inovarea și dezvoltarea sustenabilă a industriei IT în regiune și în întreaga țară.

Transilvania IT Cluster oferă o platformă de networking și schimb de cunoștințe, facilitând

parteneriate strategice și promovând dezvoltarea competențelor și a afacerilor în domeniul IT.

 

Date de contact:

Transilvania IT Cluster: Antonia Duma – 0743 546 537; [email protected]

www.transilvaniait.ro, www.transilvaniadih.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here