Notino doboară recorduri: Cifra de afaceri anuală a companiei a depășit 563 milioane de euro

0
1465

Brno, 23 februarie 2021 – Notino, cel mai mare retailer on-line de parfumuri și produse cosmetice, a realizat o cifră de afaceri anuală de 563 milioane de euro (14,5 miliarde de coroane cehești). Aceasta reprezintă o creștere de aproape 194 milioane de euro (5 miliarde de coroane cehești) față de anul precedent, respectiv o creștere de 42% de la an la an. Ponderea României în cifra totală de afaceri este de 8%.     

Anul 2020 a fost pentru Notino, în multe privințe, un an record. Compania a livrat peste 12 milioane de pachete în întreaga Europă, iar în cadrul promoției Black Friday, cea mai aglomerată perioadă de dinaintea Crăciunului, a procesat un număr incredibil de 140.000 de colete, într-o singură zi. În medie, numărul de pachete procesate zilnic a fost, în acest an, de aproximativ 30.000.

În privința cifrei de afaceri, categoria cea mai puternică o constituie, în mod tradițional, parfumurile, situație valabilă și pentru anul 2020. De remarcat însă că această categorie a evoluat mai lent decât cosmeticele. În timp ce parfumurile au crescut cu 22% de la an la an, în cazul produselor de machiaj creșterea a fost de aproape 50%, iar în ceea ce privește cosmeticele pentru păr și îngrijirea tenului, cifra de afaceri a crescut cu 70%.

„Parfumurile reprezintă jumătate din performanța întregii companii și rămân în continuare forța motrice a încasărilor noastre. Anul trecut, însă, am văzut o creștere accelerată a categoriilor de cosmetice. Ne dăm seama că produsele cosmetice reprezintă ceea ce clienții noștri își doresc și au nevoie. De aceea, ne concentrăm acum pe extinderea ofertei de produse de machiaj și de cosmetice pentru păr și îngrijirea tenului“, a declarat Zbyněk Kocián, CEO Notino.

În total, liderul în domeniul frumuseții și al comerțului electronic a vândut peste 55 milioane de produse.

Notino operează în prezent pe 24 de piețe, unde anul trecut a câștigat 3,5 milioane de clienți noi. Numărul total al clienților a depășit astfel 16,5 milioane. Compania și-a deservit până acum clienții din singurul centru de distribuție din Republica Cehă, dar în 2020 a deschis un al doilea centru logistic, în România. „În contextul pandemiei de coronavirus, transporturile și circulația în Uniunea Europeană au fost îngreunate, creând o situație fără precedent. Pentru noi este important ca toți clienții noștri să își primească pachetele nu doar la timp, ci chiar mai rapid ca înainte”, a declarat Kocián, cu mențiunea că misiunea noului centru de distribuție din București este să ajute în acest sens. Centrul din România gestionează, de exemplu, livrările către Grecia sau Bulgaria, ceea ce apropie Notino de clienții din țări mai îndepărtate. „Credem că, datorită acestui pas, vom îmbunătăți și mai mult experiența consumatorilor cu platforma noastră. Descentralizarea gestionării și a depozitelor Notino reprezintă, în același timp, o importantă expansiune a companiei pe piețele externe”, a adăugat Kocián.

În anul 2020, compania și-a extins rețeaua de magazine fizice, deschizând cel mai mare și mai modern magazin al său în centrul comercial Westfield Arkadia din Varșovia. Notino a prezentat un concept de magazin absolut nou, cu un design interior îmbunătățit și o abordare inovatoare a vânzării produselor cosmetice. Notino pune accentul pe implementarea tehnologiilor moderne, care facilitează la maximum cumpărăturile clientului. De exemplu, datorită tehnologiilor Youth Finder și Shade Finder de la Lancôme, diagnosticarea tenului sau selectarea celei mai potrivite nuanțe de fond de ten se pot efectua direct în magazin. Mai mult, clienții pot descoperi parfumul ideal cu ajutorul tehnologiei AirParfum Fragrance Finder, un serviciu unic în Polonia. Notino operează magazine fizice în 9 țări, inclusiv România, Ungaria și Austria.

 

Despre companie

Notino este cel mai mare magazin on-line de parfumuri și cosmetice din Europa. Călătoria sa a început în Republica Cehă în 2004. Compania s-a transformat rapid într-unul dintre cei mai puternici concurenți în sectorul frumuseții și al comerțului on-line. În prezent, Notino activează pe 24 de piețe europene, unde operează, printre altele, 26 de magazine fizice. Este partener autorizat al celor mai mari companii mondiale de beauty, precum L’Oréal, Estée Lauder Companies, Coty, Puig și altele. Are un portofoliu incredibil de 55.000 de produse, de la peste 1.150 de branduri.

În anul 2020, Notino a realizat o cifră de afaceri de 563 milioane de euro (14,5 miliarde de coroane cehești). Anual, Notino vinde peste 55 de milioane de produse și gestionează 12 milioane de comenzi. În timpul sezonului de Crăciun, Notino expediază până la 140.000 de pachete într-o singură zi.

Misiunea companiei este aceea de a face frumusețea mai accesibilă.  Și reușește, datorită celei mai extinse oferte, de o varietate inegalabilă, dar și datorită prețurilor uimitoare și serviciilor unice. Compania se distinge prin excelentele servicii cu clienții, prin livrarea rapidă și fiabilă a coletelor, prin metodele de plată sigure și moderne și printr-un site web clar, orientat spre client. Aceste servicii sunt apreciate de peste 16 milioane de clienți din întreaga Europă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here