Imoteca: Segmentul rezidențial de lux ia amploare în București

0
1719

Piața de lux din România crește de la o zi la alta. În acest ritm, pe un public bine targetat, în maxim 5 ani e posibil să ajungem să avem în București apartamente cu semnătura Versace. Acest gen de locuințe de designer ar putea crește prețul maxim al locuințelor de lux. Prin ochii uneia dintre cele mai mari rețele imobiliare de lux din lume, Bucureștiul a părut inițial o piață mică. Astăzi, are un potențial mai mare decât Parisul. Pe segmentul rezidențial de lux, Bucureștiul se dezvoltă în două direcții : una sunt proiectele boutique, de o înaltă calitate arhitecturală și a finisajelor, multe dintre ele cu dezvoltatori români și, pe de altă parte oportunitatea restaurării, transformării și utilizării la maximum de potențial a elementelor de arhitectură interbelică, segment în care Bucureștiul este încă extrem de bogat.

 

Lansare Maison Dumbrava

 

Astăzi, 7 iunie 2018, Imoteca The Residential Experts  lansează ansamblul Maison Dumbrava, o clădire boutique în care farmecul aristocrației interbelice de odinioară se întâlnește cu designul modern și minimalist contemporan, pentru a contura un stil de viață aparte. Cele 16 apartamente cu 3 sau 4 camere sunt spațioase și luminoase și sunt dispuse pe 4 etaje. Maison Dumbrava promite o serie de caracteristici unice precum înălțimea tavanelor de 4 metri, lumina naturală în toate camerele, ferestre și uși „floor-to-ceiling” la terase, sisteme de climatizare integrate în tavane, servicii de concierge, parcare subterană sau izolații fonice totale ale tavanelor și pereților. Prețuri începand de la 300.000 euro plus TVA. Ansamblul este dezvoltat în zona Grădina Icoanei, de MAD PROJECT&PLANNING SRL, companie cu capital românesc.

 

Cum arată segmentul upper quarter al pieței rezidențiale bucureștene

 

Noile dezvoltări imobiliare tip boutique pun accent pe calitate, pe inovație  și pe design, dar fără a ajunge la extravaganțe extrem de costisitoare. Acest segment al pieței este în creștere, atât ca volum cât și din punct de vedere al conceptelor și calității.

 

„2018 este un an de consolidare și definire a pieței de upper quarter. Piața se maturizează progresiv, oferind produse de calitate, cu concept și realizări arhitecturale și tehnice mai avansate și mai elegante. Încep să apară mai multe proiecte boutique dezvoltate de companii românești la standarde înalte de calitate, design și arhitectură, comparabile cu multe dintre capitalele europene. Păstrăm, desigur, raportul de prețuri-fiindcă în București nu este încă loc de extravaganțe ca de exemplu un proiect Versace,  căci încă nu sunt cumpărători dispuși să plătească zeci de milioane de euro pe un apartament. În continuare, din discuțiile cu partenerii și clienții noștri, previzionăm un trend ascendent calitativ și conceptual al pieței upper quarter, susținut și de o cerere în creștere.” (Rafaela Nebreda, Managing Partner Imoteca)

 

„Ca un element de noutate, față de anii trecuți, anul acesta sunt din ce în ce mai multe proiecte în lucru care presupun transformarea sau restaurarea unor clădiri cu personalitate arhitecturală în clădiri de apartamente de lux. Acest trend este benefic atât pentru prezervarea unei coerențe arhitecturale în centrul și nordul orașului cât și prin provocările pe care le propune arhitecților și dezvoltatorilor, ducând astfel la un nivel nou ideea de dezvoltare imobiliarara upper quarter. Ne bucurăm că am înțeles din vreme potențialul acestei piețe și ne propunem să ramânem lideri pentru consultanța pe acest segment în continuare.” (Rafaela Nebreda, Managing Partner Imoteca)

 

„Fine and Country are o experiență internațională solidă pe segmentul upper quarter și am sesizat foarte rapid potențialul prezentat de Imoteca pentru piața din România, ca dealtfel și profesionalismul abordării companiei; astfel că am fost siguri că lucrurile vor evolua pozitiv, ceea ce s-a și confirmat foarte rapid, în mai puțin de un an au fost lansate proiecte interesante și altele sunt în curs de discuții, cu o evolușie spectaculoasă ca abordare și calitate.” (David Lindley, CEO Fine&Country Worldwide).

 

Cea mai extinsă retea imobiliara de lux din lume, Fine&Country, este prezentă în România prin Imoteca The Residential Experts din noiembrie 2017.

 

Imoteca are peste 12 ani de experiență pe piața românească, coordonând și adminstrând cel mai mare portofoliu de ansambluri rezidentiale noi din România. Compania pune accentul pe conceptul de „Human to Human”, oferind servicii cât mai apropiate de cerințele clienților și partenerilor si detine cel mai mare portofoliu de proiecte boutique din Bucuresti. În prezent, Imoteca este agentul exlusiv de marketing și vânzări pentru unele dintre cele mai reprezentative proiecte rezidențiale din România și unica agenție românească care a reușit să obțină licența pentru brandul internațional Fine&Country.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here