CINE LUCREAZA LA CALCULATOR TOATA ZIUA, TREBUIE SA STIE CUM SA-SI PASTREZE SANATATEA

0
1749

Cei care muncesc intreaga zi la computer, pentru a evita durerile de spate, problemele cu gatul, cele cu ochii si alte neajunsuri determinate de timpul petrecut in fata calculatorului, trebuie sa stie 6 lucruri foarte importante.

1. ODIHNESTE-TI OCHII

Potrivit oftalmologilor, o regula foarte buna de combatere a senzatiei de ochi uscati este regula”20-20-20″. Adica, la fiecare 20 de minute sa clipesti de 20 de ori, apoi sa-ti iei ochii de pe monitor si sa privesti timp de 20 de secunde un obiect aflat la 20 de picioare(6 metri). Acest exercitiu relaxeaza muschii ochiului pe care-i folosim pentru concentrarea asupra ecranului computerului.

2. IMBUNATATESTE-TI POZITIA

Este recomandat ca distanta dintre ochi si monitor sa fie cuprinsa in intervalul 50-65 cm. Ecranul trebuie pozitionat incat sa privesti usor in jos.

3. MARESTE FONTUL

Un font prea mic iti da dureri de cap si-ti oboseste ochii. Chiar daca ai senzatia ca vezi foarte bine si cu un font mic, este bine sa-l maresti pentru a nu-ti forta ochii.

4. NU UITA SA TE HIDRATEZI

Pentru a avea o stare buna de sanatate este bine sa te hidratezi si asa vei avea un motiv sa te ridici de la birou si sa faci pauza.

5.FA-TI DIN ALARMA TELEFONULUI UN ALIAT

Seteaza-ti alarma sa se declanseze la fiecare ora, ridica-te de pe scaun si fa o plimbare prin birou.

6. EVITA LIFTUL

Daca ai biroul unde lucrezi la un etaj al cladirii, este bine sa faci cat mai multa miscare pentru a-ti pastra muschii in forma si de aceea iti recomandam sa urci scarile cat mai des posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here