6 motive pentru care ai respiraţia urât mirositoare

0
1547

Respiratia urat mirositoare iti poate sifona foarte mult imaginea. Stii ca anumite alimente, precum usturoiul sau ceapa, pot cauza o respiratie urat mirositoare, insa de vina pot fi si multe alte lucruri despre care sa nu ai habar.

Iata 6 cauze ale respiratiei urat mirositoare la care nu te-ai fi gandit.

  1. Medicamente

Nu medicamentul in sine duce la respiratia urat mirositoare, ci unul dintre efectele lui secundare. Cele mai multe dintre medicamente usuca gura, iar o gura uscata, fara saliva, miroase urat.

  1. Infectii ale tractului respirator

Boli precum bronsite, pneumonii, infectii ale sinusurilor pot duce la o respiratie urat mirositoare. Cauza sunt secretiile care circula intre nas si gura.

  1. Respiratia pe gura

Aplicandu-se aceleasi principii ca la medicamente, o gura uscata miroase urat. Respirand pe gura, saliva se evapora si astfel apar mirosurile neplacute.

  1. Obezitatea

Un studiu realizat in 2007 a scos la iveala faptul ca oamenii supraponderali si obezi au predispozitie spre respiratie urat mirositoare. Se pare ca in intestinele persoanelor obeze exista anumite microorganisme care elimina gaze ce conduc la respiratia urat mirositoare. Microbul respectiv il are aproximativ 70% din populatie, insa supraponderalii si obezii cu peste 30% mai mult.

  1. Dietele fara carbohidrati

Fanii curelor de slabire stiu ca in anumite regimuri nu sunt permisi carbohidratii. Procesele chimice de ardere a grasimilor, in lipsa carbohidratilor, elibereaza anumite gaze care ajung la nivelul gurii si astfel se degaja mirosul neplacut. Acest miros nu poate fi indepartat oricat de mult te-ai curata pe dinti.

  1. O boala nedepistata

O respiratie urat mirositoare persistenta poate fi si un semnal de alarma in ceea ce priveste o boala pe care nu stii ca o ai. De exemplu, o problema la rinichi sau chiar diabet. Chiar si anumite tipuri de cancer conduc la eliberarea unor gaze care provoaca respiratia urat mirositoare. De asemenea, refluxul gastric conduce la aparitia mirosului neplacut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here