5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre anvelopele de iarna

0
1900

Credeti ca anvelopele de iarna sunt importante doar pentru cei care traiesc in tarile nordice? Fals. De fapt, ele sunt mai mult decat simple cauciucuri.

1.Anvelopele de iarna sunt mai sigure decat anvelopele „all season”

Anvelopele „all season” sunt potrivite pentru anotimpurile blande. Cauciucul din care sunt confectionate aceste anvelope functioneaza excelent pana cand temperaturile incep sa scada cu adevarat.

La temperaturi foarte scazute este obligatoriu sa schimbati anvelopele pentru ca cele „all season” devin rigide si, pe timp de iarna, vor reduce tractiunea. In schimb, anvelopele de iarna sunt fabricate dintr-un cauciuc special care functioneaza cel mai bine la temperaturi scazute.

2.Trebuie sa folosim anvelope de iarna daca nu este zapada?

Raspunsul este DA. Banda de rulare a anvelopelor de iarna este excelenta pentru conditii de zapada, inghet si noroi. Investitia in anvelope de iarna este o idee buna indiferent daca va veti confrunta sau nu cu astfel de conditii. Cauciucul din care sunt confectionate anvelopele de iarna va ramane moale si flexibil atunci cand vremea se raceste, spre deosebire de cauciucul din alte tipuri de anvelope. Fara anvelope de iarna, performantele masinii dvs. vor fi scazute pe timp de frig, chiar si daca drumurile sunt uscate.

3.Bavurile adanci evita alunecarea

Anvelopele de iarna au un model de rulare unic care le ajuta sa exceleze in conditii umede. Bavurile (santurile) acestor anvelope sunt mai adanci decat la anvelopele „all season” ceea ce ajuta la prevenirea acvaplanarii. Practic, apa si zapada sunt inlaturate de pe suprafata cauciucului prin acele santuri adanci. Umiditatea este impinsa si indepartata de pe anvelopa, astfel incat roata automobilului sa aiba „priza” la sol. Nu trebuie sa te ingrijorezi in legatura cu pretul acestor anvelope, ele nu trebuie sa fie neaparat scumpe, vezi exemplul anvelopele de iarna de la AnveloStar.

4.Presiunea in anvelopele de iarna trebuie verificata in mod regulat

Presiunea in pneuri poate scadea drastic in lunile cele mai reci ale anului, presiunea aerului scazand pe masura ce temperaturile scad. Aceasta scadere a presiunii in anvelope poate duce la reducerea tractiunii si manevrabilitatii – lucruri pe care niciun sofer nu le doreste. De aceea, trebuie sa verificati regulat presiunea in anvelope cand este frig afara si sa va asigurati ca aceasta corespunde presiunii recomandate de anvelopele cumparate.

5.De ce trebuie sa tii cont

Tine cont de eticheta atunci cand cumperi anvelopele de iarna. Aici vei gasi cateva caracteristici de siguranta pe baza a trei criterii standard:

  • Franarea pe suprafete umede, marcata cu litere de la A – pentru cele mai bune performante – la G.
  • Consumul de carburant si economia de combustibil, evaluate cu aceleasi litere.
  • Nivelul de zgomot optim pentru anvelope trebuie sa se situeze sub 70 dB.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here