5 insule grecești mai puțin cunoscute pe care să le vizitezi în 2019

0
1369

 

Grecia este una dintre principalele destinații de vacanță ale românilor, iar unul dintre motive e dat de superbele insule ale acestei țări mediteraneene. Grecia are peste 6000 de insule și insulițe, fiecare dintre acestea având zeci de argumente pentru a fi vizitate. Toată lumea a auzit sau a fost în Corfu, Thassos, Creta, Santorini, Rhosos, Lefkada etc. Dar dacă vrei să cunoști și civilizația altor insule, mai puțin cunoscute, ia în calcul măcar una dintre următoarele cinci:

Poros

Localizare: la intrarea în Golful Saronic, la sud de insula Aegina

Cunoscută pentru: satele tradiționale, livezile de citrice, istorie.

Dacă Poros ar fi o persoană: ea ar fi o tipă sofisticată, căreia îi plac muzeele, plimbările printre clădirile neo-clasice și savoarea unui pahar de vin degustat în port.

Ideală pentru: plimbăreți și iubitori de istorie

De neratat: mergi în interiorul insulei, pentru a vedea Teatrul lui Epidavros, un foarte bine conservat teatru, cu o acustică incredibilă, care trebuie văzut pentru a fi „povestit”.

Pont: Vrei să eviți mulțimile? Vizavi, pe continent, se află Lemonodassos, o imensă livadă de lămâi, străbătută de o potecă pe care te poți plimba în liniște.

Paxos

Localizare: la circa 11 kilometri sud de Corfu

Cunoscută pentru: plajele cu nisip alb și livezile de măslini

Dacă Paxos ar fi o persoană: atunci ea ar fi una căreia îi place relaxarea. O tipă mediteraneeană căreia îi plac lucrurile simple în viață, cum ar fi să-și petreacă ore-n șir pe o plajă pustie sau să se plimbe desculță printr-o livadă de măslini.

Ideală pentru: călătorii în căutare de liniște și plaje deloc aglomerate

De neratat: Porturile din Paxos au un farmec aparte, bun de pus într-o carte poștală. La fel sunt și tavernele de pe insulă.

Pont: 3 km mai la sud se află Antipaxos, „sora” mai mică a lui Paxos, care e acoperită de podgorii. Dă o fugă și cumpără niște vin de la producătorii locali.

Ios

Localizare: în grupul Cicladelor, la jumătatea distanței dintre Naxos și Santorini

Cunoscută pentru: plajele aurii și apele de culoarea safirului, satele ce împânzesc dealurile, dar și pentru surprinzător de animata viață de noapte

Dacă Ios ar fi o persoană: ar fi o localnică leneșă, care se bucură de viață și de binefacerile soarelui mediteraneean, iar când acesta apune, abia așteaptă să se distreze la o petrecere. Pentru ca a doua zi s-o ia de la capăt.

Ideală pentru: amatorii de plajă și petrecăreți

De neratat: fă o excursie cu barca la una dintre numeroasele peșteri marine ascunse ale Iosului, unde vei găsi ochiuri de apă limpede, numai bune pentru a te scălda în ele

Pont: în iulie și august, insula e împânzită de mulțimile tinerilor hedoniști, prin urmare vizitează Ios într-o lună mai puțin aglomerată, precum mai, iunie, septembrie sau chiar octombrie.

Ithaca

Localizare: în Marea Ionică, la est de Kefalonia

Cunoscută pentru: legende și plajele ascunse

Dacă Ithaca ar fi o persoană: ar fi mai liniștită decât Kefalonia, sora ei mai mare, dar nu mai puțin frumoasă. I-ar plăcea viața într-un ritm mai așezat, s-ar relaxa mergând cu bicicleta pe drumuri de țară sau s-ar bucura de tihnă, la apus, într-un port tradițional.

Ideală pentru: cicliști și istorici

De neratat: Kioni e un mic și pitoresc port– un stop idilic pentru orice marinar. În apropiere sunt multe plaje mici, cu pietricele, perfecte pentru o baie în liniște.

Pont: Există câteva muzee în Ithaca în care poți afla multe lucruri interesante atât despre istoria locului, cât și despre cea a Greciei Antice. Să nu uităm că insula era „casa” celebrului personaj antic Ulise.

Kalamos

Localizare: în Marea Ionică, în largul coastelor de vest ale Greciei

Cunoscută pentru: traseele de drumeții, istorie, snorkeling

Dacă Kalamos ar fi o persoană: ea ar fi tăcută și rezervată, dar s-ar simți în elementul ei în momentul în care s-ar arunca în apele turcoaz ale mării sau ar face drumeții prin pădurile de pini, departe de civilizație

Ideală pentru: amatorii de drumeții și cei care caută un loc din Grecia neatins de nebunia turistică

De neratat: Port Leone, din sudul insulei Kalamos, e o localitate abandonată după cutremurul din 1953. Satul s-a păstrat, însă, într-o excelentă conservare.

Pont: Stai cu ochii pe mare. Delfinii sunt văzuți adesea jucându-se în apropierea coastelor insulei Kalamos.

Pe www.academiabarbatilor.ro găsești informații despre cele mai frumoase destinații de vacanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here