5 greșeli făcute de români în amenajarea casei

0
1930

          Căminul nostru devine o adevărată provocare atunci când vine vorba de cum ne dorim să-l amenajăm. Excesul de zel sau pur și simplu lipsa de experiență în amenajări interioare pot transforma conceptul de Casa visurilor noastre într-un adevărat haos. De la iluminarea slabă la mobilierul care nu se potrivește, Designerul CasaVie.ro a anticipat o parte din greșelile pe care românii obișnuiesc să le facă, atunci când își amenajează propria locuință.

          Astfel, specialiștii de la Casa Vie afirmă că amenajarea interioară trebuie să țină cont de nevoile reale ale familiei, de structura acesteia (copii, părinți, bunici) și de stilul de viață.

“Una din cele mai frecvențe greșeli este de a nu ține cont de stabilirea bugetului pentru cumpărarea mobilierului dorit. Românii încearcă să facă totul pe repede înainte și pot opta pentru variante de slabă calitate la un preț ridicat. O asemenea decizie poate aduce  probleme atât din punct de vedere al esteticii generale, cât și a funcționalității obiectelor utilizate. Noi credem că primul pas pe care trebuie să-l facem atunci când ne dorim să începem procesul de decorare, este să ne stabilim bugetul disponibil pentru amenajare. „, declară Brădățeanu Denisa, specialist în design interior CasaVie.ro.

 

5 greșeli pe care le fac românii atunci când își amenajează casa

 

  1. Mobilier cumpărat din impuls.

Mulți  oameni fac greșeala de a cumpără mobilier care nu se potrivește spațiului. Aceasta ar putea fi o greșeală foarte vizibilă dacă toate piesele tale de mobilier sunt prea mari pentru camera în care se află. Designerul CasaVie, ne sugerează: „S-ar putea ca încăperea să fie aglomerată pentru că nu există suficient spațiu sau ar putea părea deosebit de spațios, deoarece mobilierul este prea mic pentru camera aleasă. Măsoară spațiul pe care îl decorezi și măsoară mobilierul de care ești interesat să îl cumperi. Asigura-te că măsurătorile se potrivesc.”

 

  1. Lipsa spațiilor de depozitare.

  Atunci când întreprindem o decorare, de prea puține ori ne gândim și la spațiile de depozitare care sunt atât de necesare într-o casă. Totul începe de la a tria lucrurile cu adevărat importante pentru noi și familia noastră. Designerul interior CasaVie.ro recomandă: „Planifică pentru mobilierul pe care îl achiziționezi să corespundă nevoilor de depozitare, atât a hainelor, a seturilor de pat, cât și a încălțămintei și a tuturor lucrurilor necesare unei bucătării funcționale. Ține cont de faptul că o bună compartimentare a dulapurilor te va ajută să fii mai ordonat.”

 

  1. Alegerea culorilor închise și reci în spațiile mici.

Designerul CasaVie.ro  recomandă: „Camerele întunecoase nu vor face altceva decât să te obosească și mai tare. Culorile reci care absorb lumina sunt recomandate pentru a le integra  în spații mai generoase, cu ferestre mari. Dacă îți dorești un spațiu care să ofere energii pozitive și să îți transmită sentimentul de acasă, alege cât mai multe surse de lumină. Alternativ, unii oameni achiziționează corpuri de iluminat, care sunt prea mari sau prea mici pentru spațiul ales.”

 

  1. Mobilierul lipit de pereți.

Așezarea mobilierului lipit de perete poate face spațiul să se simtă ca o sală de așteptare. Designer CasaVie: „Deseori tindem să împingem mobilierul spre pereții camerei. Astfel, se creează un efect neplăcut de împrejmuire a camerei, ceea ce rezultă că mijlocul camerei o să rămână  gol, într-un oarecare dezechilibru. Îți recomandăm să nu așezi chiar toate piesele de mobilier la perete. Însă, alte lucruri la care trebuie să fiți atenți atunci când vă plasați mobilierul includ proiectarea camerei de zi în jurul televizorului. Evitați să așezați televizorul într-o zona a camerei care duce către ieșire. Asigurați-vă că nu puneți mobilierul lângă un hol, deoarece îi va împiedica pe oameni să se miște liber.”

 

  1. Vopsirea pereților înainte de alegerea mobilierului.

Culorile, modelele, temele și tendințele pot fi un pic subiective. Asigurați-vă că nu vopsiți pereții înainte de a vă alege mobilierul. Acest lucru ar putea face dificilă găsirea mobilierului potrivit pentru a se potrivi cu vopseaua de pe perete sau ar putea însemna că nu puteți cumpăra piesa de mobilier dorită, deoarece nu se va mai potrivi cu paleta de culori.”, conchide Brădățeanu Denisa, specialist în design interior CasaVie.ro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here