5 afecțiuni stomatologice pentru care e mai sigur să mergi la medic

0
1528

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/dentist-pain-dental-care-medicine-428646/

Vizitele la un cabinet stomatologic ar trebui să reprezinte o normalitate pentru toată lumea, mai ales atunci când oamenii se confruntă cu afecțiuni grave, care nu pot și nu trebuie să fie tratate cu ajutorul unor leacuri băbești. Ajutorul de specialitate este esențial pentru îngrijirea sănătății și pentru găsirea celor mai bune tratamente, atunci când ele se impun.

Abcesul dentar

Abcesul dentar este una dintre afecțiunile care trebuie tratate cât mai repede, întrucât reprezintă infecții la nivelul gingiilor, infecții care pot indica de fapt probleme mult mai grave decât cele de suprafață. În general, pacienții care au un abces simt cum fața lor se umflă, iar durerea este și ea un simptom al acestei afecțiuni.

Cariile dentare

Deși la început apar sub forma unor puncte negre, mici, cariile pot ajunge să afecteze în mod definitoriu dinții. De exemplu, oamenii care așteaptă prea mult, înainte de a merge la doctor își pot pierde unul sau mai mulți dinți. În timpul primei consultanții, este recomandat ca pacienții să le indice medicilor cu exactitate locul în care simt durere, iar ulterior, specialiștii vor ști cum să intervină cu grijă.

Citește și: CARE SUNT CELE MAI IMPORTANTE AVANTAJE DE CARE AU PARTE CEI CARE AU UN IMPLANT DENTAR?

Sensibilitate dentară

Pe lista afecțiunilor pentru care este bine ca oamenii să meargă la un cabinet stomatologic se numără și sensibilitatea dentară. Aceasta se manifestă prin dureri constante la nivelul danturii mai ales atunci când indivizii consumă alimente sau băuturi calde ori foarte reci.

Gingivita

Gingivita este o afecțiune care apare la nivelul gingiilor, de regulă din cauza bacteriilor din cavitatea bucală și poate conduce la deteriorarea structurii gingiei. Cum? Prin schimbarea culorii, dar și prin dureri constante, care nu pot fi eliminate decât cu ajutorul unui medic de specialitate. Mai mult, este important ca oamenii să știe că în situația în care boala devine una cronică, se poate ajunge la parodontită, ceea ce poate însemna pierderea dinților.

Bruxismul

De cele mai multe ori, oamenii nici măcar nu conștientizează că suferă de bruxism, întrucât scrâșnirea dinților are loc în somn. Treptat, pacienții se pot confrunta și cu dureri de cap, dar și de dinți, iar problema poate fi rezolvată numai dacă îi atenționează persoanele dragi. Purtarea unei gutiere poate ajuta la eliminarea acestei afecțiuni.

Tartrul și placa bacteriană

Printre motivele pentru care este recomandat ca oamenii să ceară ajutorul unui medic stomatolog se numără și apariția tartrului și a plăcii bacteriene la nivelul danturii. În timp, resturile alimentare care se adună în spațiile interdentare conduc la apariția unei respirații urât mirositoare, dar și la deteriorarea treptată a dinților. Cel mai bine este ca atât cei mici, cât și cei mari să își facă detartraje dentare periodice (de 2 ori pe an), astfel încât să îndepărteze placa bacteriană.

Dincolo de toate aceste afecțiuni, mai există și altele pentru care vizitele la stomatolog nu mai trebuie amânate. Atunci când la nivelul cavității bucale apare durerea, cel mai bine este ca oamenii să ceară sprijinul unui doctor și să-și rezolve problemele!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here