5.000 de locuri la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2024 S-a dat startul la înscrieri, maratonul are loc pe 14 aprilie

0
669

 

Cluj-Napoca, 19 septembrie 2023

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, cel mai important eveniment de alergare din Transilvania, a dat STARTUL înscrierilor pentru ediția de anul viitor, care va avea loc pe 14 aprilie 2024 în orașul de pe Someș. Organizatorii anunță că au fost alocate 5.000 de locuri pentru ediția a 13-a a deja consacratei competiții. Înscrierile se fac doar online, pe https://maraton-cluj.ro/inscriere/, până pe 16 martie 2024.

 

”În 2024, vom avea o nouă ediție de primăvară la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, după cea din acest an. Numărul de participanți a crescut de la an la an, după pandemie, așa că anul viitor am alocat 5.000 de locuri în total la toate cele șapte curse, cu 1.000 mai multe decât în 2023”, spune Horațiu Morar, președintele Runners Club, organizatorul evenimentului.

 

PREMIERĂ: cursă dedicată persoanelor cu dizabilități. Înscrieri GRATUITE

 

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2024 va avea șapte probe: maraton, semimaraton, ștafetă 4x10km, cross 10km, cross 4km, family race și scaune rulante 10km.

 

Astfel, pentru prima dată, evenimentul include o cursă dedicată persoanelor cu dizabilități locomotorii  care se va desfășura pe distanța de 10 km. Participarea la această cursă este gratuită, dar este obligatorie înscrierea pe site-ul evenimentului. 

 

”De-a lungul anilor, am avut la start foarte multe persoane cu dizabilități care au concurat în probele de anduranță. Pentru egalitate de șanse, am decis ca, la cea de-a 13-a ediție a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, să programăm o cursă dedicată persoanelor aflate în scaun rulant. Cei mai mulți participanți au luat startul în proba de 10 km, așa că aceasta este distanța pe care o propunem pentru anul viitor.”, adaugă Horațiu Morar.

 

 

 

 

PROMOȚIE la înscrieri până pe 15 octombrie 2023

 

Sportivii care se înscriu până pe 15 octombrie 2023 vor beneficia de taxe reduse la toate probele Wizz Air Cluj-Napoca Marathon. După această dată, taxele vor crește, etapizat. Informații suplimentare despre cuantum și perioade se găsesc pe https://maraton-cluj.ro/

  • Maraton (42,2 km) – 175 lei
  • Semimaraton (21,1 km) – 150 lei
  • Ștafeta (4x10km) – 450 lei
  • Cross 10 km – 125 lei
  • Cross 4 km – 70 lei
  • Family race – 70 lei
  • Scaune rulante 10 km – gratuit

 

Despre RUNNERS CLUB

Asociația C.S. Runners Club a fost fondată la începutul anului 2010 de un grup de alergători din Cluj-Napoca sub forma unei organizații non-profit cu scopul de a promova alergarea ca sport de masă, de a inspira și ajuta prin alergare. A devenit între timp asociația din România cu cele mai multe evenimente de alergare organizate anual. Printre cele mai cunoscute se numără: Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, Crosul Companiilor, Crosul de Noapte, Crosul Divelor, Crosul Hoia și Făget Tour.

Organizatori: Runners Club și Runners Club Events

Partener principal: Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca

Sponsor oficial: Wizz Air

Membru AIMS

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here