1.06.2018 – Vernisaj expoziţie „CREATURI ACVATICE” – Galeria de Artă SENSO

0
1425

OTTO: „În viziunea tradiției babiloniene, o creatură acvatică i-a învățat pe oameni arta civilizației”
Vă invităm luni, 11 iunie 2018, orele 18:00, la Galeria SENSO, la vernisajul expoziţiei „CREATURI ACVATICE” a artistei ILEANA DANA MARINESCU.

Evenimentul susținut de FILDAS Art şi Catena prin Programul CATENA pentru ARTĂ va fi prezentat de Doina Păuleanu, doctor în istoria artei și critic de artă, director al Muzeului de Artă Constanța.

invitatie

invitatie

Expoziția poate fi vizitată în perioada 11 iunie – 12 iulie 2018.

 

Ileana Dana Marinescu revine la Galeria de Artă SENSO după expozițiile „Desprinderi din metal și sticlă” (2017) și Expoziția de Arte Decorative (2015)

 

Absolventă a Institutul de  Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Bucureşti, România (1 an de audiență și 6 de ani de studiu), promoția 1968, Ileana Dana Marinescu a urmat cursurile Școlii Primare Germane (Liceul de Fete „Domnița  Ileana” ) – Mănăstirea Ursulinelor (Sibiu) și Liceului „C.A. Rosseti”, București.  Și-a expus creațiile cu ocazia multor expoziții personale și de grup în București, în țară, dar și în străinătate (Germania, SUA – New York, Thailanda – Bangkok). A fost distinsă cu Premiul Uniunii Artiștilor Plastici pentru Expoziția Națională de Miniaturi Textile (Galeria Simeza, 2003), cu Premiul „Artele focului 2004” al UAP (Galeria Artis, 2005) și Premiul pentru Expoziția personală „Bijuterii pentru perete” (Galeria Simeza, 2005) și cu Premiul UAP pentru METAL (Sala Dalles, 2015).

Ileana Dana Marinescu are lucrări în colecții din România, Germania, Franța, Olanda, Luxembrug, Belgia, Norvegia, Finlanda, Elveția, Marea Britanie, Africa de Sud, Thailanda, SUA ș.a.

 

Ileana Dana Marinescu și-a propus o miraculoasă și neobișnuită incursiune în lumea marină. De la expediția argonauților (cu bază reală – primele încercări ale aheenilor de a străbate Marea Neagră în mileniul al II-lea î. Chr. – și fantastică deopotrivă) la colonizarea greacă (prima din istorie, care a dus la crearea unor emporia – factorii comerciale, baza orașelor de mai târziu, pe țărmurile aceleiași mări în secolele VIII-VI î. Chr. și până astăzi, întinderile acvatice seduc, iar imaginația își găsește spațiu larg de manifestare” (Dr. Doina Păuleanu)

Ileana Dana Marinescu este un spirit scormonitor. (…) Viziunea sa se hrăneşte constant dintr-o inepuizabilă ingenuitate şi fiecare lucrare este măsura unei perpetue ingeniozităţi. (…)Ileana Dana Marinescu tratează cu maximă seriozitate facilul şi efemerul, căci este un om mereu proaspăt şi neliniştit” (Mădălina Mirea)

Încă de la începutul anului, Galeria de Artă Senso (Bd. Unirii nr. 15, sector 5, Bucureşti) a găzduit evenimente culturale de mare succes – expoziţia „BIJUTERIE CONTEMPORANĂ” unde şi-au expus creaţiile cei mai talentaţi designeri de bijuterie contemporană de autor, dar şi expoziţiile personale  de pictură „PICTOGRAME II” – DAN CONSTANTINESCU și de sculptură „CĂUTĂTORII DE LUMINĂ”  ION IANCUŢ.

 

            „Aducem arta mai aproape de tine – este deviza galeriei noastre, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru artă – prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2018, cu același succes evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor”Galeria de Artă SENSO, București

 

            Programul de vizitare a galeriei SENSO: luni – vineri: orele 11.00 – 18.00, sâmbătă: orele 11.00 – 16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here