Învață să programezi cu Minecraft: 700 de elevi de gimnaziu și liceu din România au participat la tutorialele de programare „Minecraft”, oferite de Microsoft România și Asociația Techsoup în cadrul Hour of CodeTM

0
1179

10 evenimente Hour of CodeTM „Minecraft” au fost organizate zilele acestea în 8 localități din țară – București, Bacău, Bârlad, Bicaz, Constanța, Onești, Piatra Neamț și Râmnicu Vâlcea – de către Microsoft și Asociația Techsoup pentru a promova pasiunea pentru programare la elevii de gimnaziu și de liceu din România.

Peste 700 de elevi de gimnaziu și liceu din 8 localități din România au învațat să scrie primele linii de cod pe baza tutorialului „Minecraft”, sub coordonarea profesorilor lor de informatică din acceleratorul Predau Viitor în predarea informaticii și a echipei de evanghelism tehnic sau Developer Experience Microsoft (DX Team Microsoft) în România. Evenimentele, parte din programul Hour of CodeTM – Ora de Programare, au fost organizate săptămâna aceasta în cadrul Computer Science Week, inițiativă globală anuală susținută de Microsoft. Este al treilea an consecutiv în care Microsoft, în parteneriat local cu Asociația Techsoup, a organizat evenimente în cadrul campaniei globale Computer Science Week, ajungând până acum la peste 1.700 elevi de gimnaziu și de liceu din România.

În săptămâna 5-10 decembrie, elevi de gimnaziu și de liceu din București, Bacău, Bârlad, Bicaz, Constanța, Onești, Piatra Neamț și Râmnicu Vâlcea au învățat să programeze pe baza tutorialului „Minecraft” în timpul orelor și laboratoarelor de informatică sau în evenimente speciale în care elevii de liceu sunt mentorii elevilor de gimnaziu, evenimente create de profesorii de informatică Predau Viitor pentru a ajuta elevii să își antreneze pasiunea pentru programare cât mai devreme în parcursul școlar.

Lansat în noiembrie anul acesta de echipa Microsoft în parteneriat cu Code.org și creat de către designerii originali ai jocului Minecraft, noul tutorial Minecraft Hour of Code Designer provoacă elevii de data aceasta să își creeze propriul joc Minecraft și să învețe să programeze elementele jocului sau interacțiunea dintre ele. La finalul celor 12 sarcini de dificultate medie, elevii reușesc să exerseze mai bine prin joc funcții algoritmice, ajutați și de interfața intuitivă a tutorialului care este disponibil online oricând, pentru orice vârstă la: www.code.org/minecraft

Săptămâna tutorialului „Minecraft” a debutat din nou cu un eveniment în București la sediul Microsoft: elevi de la clasa a VII-a la clasa a XII-a au parcurs tutorialul coordonați pas cu pas de Radu Matei, din echipa Developer Experience a Microsoft România. Ca mulți alți angajați ai Microsoft România, Radu Matei este și mentor voluntar în Opening Opportunities, programul de mentorat în computer science creat de Asociația Techsoup în parteneriat cu Microsoft pentru al patrulea an consecutiv. El însuși student în anul patru la Facultatea de Automatică și Calculatoare, și-a descoperit pasiunea pentru programare în liceu. Acum, ca toți membrii echipei Developer Experience, voluntariază în toate inițiativele educaționale ale Microsoft care promovează educația IT a elevilor din România, la fel ca zeci de alți angajați Microsoft România.

Invitați speciali ai evenimentului din București au fost ENTy – echipa românească câștigătoare anul acesta a competiției globale Microsoft Imagine Cup. Flavia Oprea, Business Developer, și Cristian Alexandrescu, UX Designer, au vorbit cu elevii din București despre experiența și drumul lor tehnic alături de ENTy, la capătul căruia au câștigat premiul cel mare al Imagine Cup de 50.000 USD și o sesiune de mentorat de la Satya Nadella, CEO Microsoft.

Evenimentele Hour of CodeTM fac parte din programul Microsoft YouthSpark, o inițiativă globală adresată tinerilor, care încurajează accesul sporit la educație tehnologică și dobândirea de competențe digitale, dar și crearea de oportunități de dezvoltare personală și încurajarea tinerilor în a fi competitivi și mai pregătiți pentru piața muncii.

Despre Microsoft

Fondată în 1975, compania Microsoft (NASDAQ “MSFT”) este liderul mondial în software, servicii și soluții ce ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul.

În România, Microsoft și cei peste 3.000 de parteneri comerciali locali oferă companiilor un set bogat de soluții de mobilitate și creștere a eficienței în afaceri.

Totodată, firmele mici și mijlocii au la dispoziție un serviciu de contact specializat la Microsoft România pentru informații suplimentare și consultanță (021 529 7174), iar pe www.microsoft.ro/studiidecaz sunt disponibile exemple de companii românești care folosesc soluții de mobilitate și cloud pentru a-și crește competitivitatea.

Despre Asociatia Techsoup

Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Credem că tehnologia contribuie la o societate deschisă și democratică, de aceea ne-am propus să facem tehnologia accesibilă, ușor de înțeles și familiară celor care sunt motorul schimbării sociale în România. Asociația Techsoup facilitează accesul profit la soluții software, cloud și traininguri de tehnologie pentru 2.025 de organizații non-profit; ajută anual 2.500 de elevi de liceu să își crească potențialul prin tehnologie și promovează excelența în educația computer science împreună cu profesori de informatică din 8 județe în cadrul programului Predau Viitor. Află mai multe despre misiunea organizației și proiectele noastre pe www.asociatiatechsoup.ro

Despre Microsoft YouthSpark

Anual, peste 10.000 de tineri beneficiază de programele susținute prin Microsoft YouthSpark în România – cum sunt DreamSparkMicrosoft Student PartnersImagine CupInnovation Labs și Opening Opportunities – centrate pe practici de educație non-formală, cu scopul de a crea competențe practice în rândurile beneficiarilor, în parteneriat și în completarea a ceea ce se întâmplă în sistemul educațional. 

Despre Hour of CodeTM

Susținută de peste 100 de parteneri și organizată de Code.org în perioada evenimentului global Computer Science Education Week (6-11 decembrie 2016), organizatorii Hour of CodeTM și-au propus să ajute tineri din peste 180 de țări să scrie primele linii de cod. O oră în cadrul Hour of Code este o activitate introductivă pentru învățarea noțiunilor tehnice de bază pentru programare. Mai multe informații, aici: www.hourofcode.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here