Cheltuielile bugetare vs eficienta angajatilor si nivelul pe care si-l permite statul

0
933
bani-buget

bani-bugetCheltuielile bugetare sunt mult peste eficienta angajatilor si nivelul pe care statul si-l poate permite pentru a asigura sustenabilitate pe termen mediu si lung, impiedicand investitiile in infrastructura sau sistemul sanitar, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

 

„E evident ca in Romania cheltuiala bugetara e mult dincolo de eficienta, dincolo de ceea ce ne putem permite si dincolo de ceea ce asigura sustenabilitate pe termen mediu si lung”, a spus Vladescu, miercuri, intr-o conferinta de presa.

El a aratat ca, in conditiile unui deficit bugetar limitat, statul face cheltuieli „enorme”, ceea ce impiedica realizarea unor investitii in infrastructura, sistemul agricol sau imbunatatirea sistemului sanitar.

Vladescu a explicat ca, in prezent, este dificil de atins un echilibru intre nevoia de dezvoltare si cea de asistenta sociala, insa a precizat ca, pentru a putea beneficia de salarii si pensii mai mari, cetatenii trebuie sa inteleaga ca este nevoie mai intai de investitii in dezvoltare.

„Niciodata aceasta tara nu va putea sa creasca, daca nu va cheltui bani pentru investitii. O tara care nu investeste nu va putea plati salarii si pensii mai mari „, a adaugat Vladescu.

Ministrul a aratat ca la nivelul Uniunii Europene Romania se afla pe locul al saptelea in ceea ce priveste cheltuielile cu salariile, primul loc fiind ocupat de Germania, care are cea mai redusa pondere a cheltuielilor cu salariile in Produsul Intern Brut (PIB).

Potrivit datelor Eurostat, nivelul remuneratiilor din Romania reprezinta 31,1% din veniturile bugetare si 10,2% din PIB. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here