Calatoreste in Siguranta cu Autocarul In Europa: 5 reguli simple

0
1571

Calatoriile prin Europa pot fi extrem de fascinante daca alegi transportul potrivit. Rutele aeriene sunt costisitoare si plictisitoare, cu masina individuala poate fi un adevarat calvar, iar trenul nu are legaturi directe spre orice destinatie. Solutia optima pentru calatoriile in Europa este, cu siguranta, autocarul. Calatoriile cu autocarul sunt mai sigure decat iti imaginezi daca respecti cateva reguli simple. Indiferent ca esti intr-un autocar cu transport Germania-Romania, Spania-Romania sau alt traseu din Europa, regulile se aplica in fiecare situatie.

  1. Pune-ti centura de siguranta!

Esti intr-un autocar pe ruta Romania-Germania? Nu uita sa-ti pui centura! Din 2005 este obligatoriu ca soferii si pasagerii mijloacelor de transport in comun sa poarte centurile de siguranta. De asemenea, in UE este o cerinta ca fiecare mijloc de transport public national si international sa fie adaptat cu centuri de siguranta care se potrivesc si copiilor.

  1. Respecta munca soferului!

Una dintre cauzele principale care poate provoca un accident rutier este faptul ca soferilor li se distrage atentia de la traseu. Astfel, in orice transport cu autocarul te afli, este necesar sa pastrezi liniste in apropierea soferului, sa nu il supui la conversatii lungi si sa nu faci gesturi care ar putea sa ii distraga privirea de la drum.

  1. Fii precaut!

Dacă ai la tine documente importante si o suma de bani sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoane sau dispozitive IT, ai grija de ele. Nu le lasa nesupravegheate, mai ales atunci cand autocarul face pauza intr-un loc aglomerat. Sub nicio forma nu trebuie sa cobori din autocar fara ele.

Sfat: Daca calatoresti cu o suma mare de bani, ideal ar fi sa nu pastrezi banii in acelasi loc. In caz de furt, vei ramane cu o rezerva.

  1. Ia cu tine medicamente!

Poate ti se face rau de la transport sau poate e vorba despre o cursa lunga si nu poti dormi in autocar, indiferent de situatie, s-ar putea sa ai nevoie de putin ajutor. Exista pastile care te ajuta sa adormi mai repede sau care reduc starile de rau.

  1. Echipeaza-te cu accesorii pentru confort!

Calatoriile lungi pot fi uneori inconfortabile. O perna de gat te ajuta sa ai o pozitie mai confortabila pe timpul calatoriei si iti asigura un somn mai linistit. In plus, vei ajunge la destinatie fara dureri de gat, de spate si amorteli. Dopurile pentru urechi sunt utile atunci cand vrei sa te odihnesti, iar masca de ochi te ajuta sa adormi, in cazul in care te deranjeaza lumina.

Respectand aceste reguli, calatoriile vor fi mai sigure si mai confortabile. Bineinteles, exista si anumite obligatii ale soferilor. Limita maxima de conducere pe saptamana este de 56 de ore, cu cel mult 9 ore pe zi. Dupa o perioada de conducere de aproximativ 4, 5 ore, soferul este obligat sa faca o pauza neintrerupta de cel putin 45 de minute. In cazul curselor lungi, precum un transport Germania-Romania sau Franta-Romania, care depasesc 9 ore de condus pe zi, transportul trebuie sa fie prevazut cu mai multi soferi, care sa conduca prin rotatie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here