Basescu: Daca nu continuam masurile de austeritate si in 2011, nu redresam Romania

0
803
Traian-Basescu

traian-basescuSeful statului a declarat miercuri la TVR ca masurile de austeritate trebuie continuate si in 2011, pentru ca Romania sa fie redresata, el criticand unele masuri politice luate in perioada 2007-2008 si acuzand faptul ca lideri politici „odihniti” considera ca acum este nevoie de haos politic.

 

Presedintele Traian Basescu a declarat ca cei care guvernau in 2008 au distrus echilibrele financiare ale bugetului prin unele masuri luate.

El a mai spus ca masurile din 2007-2008, care au dus la dezechilibre, nu au fost corectate in 2009, din cauza situatiei politice. Basescu a adaugat ca acele decizii trebuie corectate prin masuri de austeritate in 2010, care trebuie mentinute in 2011.

„Daca nu continuam cu masurile de austeritate si in 2011, nu redresam Romania”, a spus Basescu la TVR.

De asemenea, el a tinut sa critice, fara a da nume, faptul ca unii lideri politici „odihniti” considera ca in prezent este nevoie de dezordine politica, de negocieri televizate pentru formarea unui Guvern.

El a mentionat ca PDL este singurul partid care si-a asumat un program de austeritate. „Doamne Ajuta sa il si implementeze”, a spus seful statului.

„Anul viitor trebuie sa avem un deficit de 4,4% din PIB (…) Numai deficitul bugetului de pensii va fi 3,5 miliarde de euro, pe care trebuie sa ii imrpumutam (…) imprumutul FMI se termina in martie la anul, noi discutam de anul 2011, cu sau fara FMI. Avem dreptul sa imprumutam 4,4%, ceea ce inseamna circa sase miliarde, din care 3,5 sunt deficitul Fondului de pensii”, a mai spus Basescu.

El a mentionat ca potrivit actualei legislatii in domeniu, exista „o crestere a deficitului in progresie”.

„Deci la anul vor fi 3,2 miliarde euro deficit plus inca jumatate de miliard din sistemul militar de pensii, deci asta inseamna 3,7, daca vreti, eu am spus 3,5. in 2012, deficitul pe legislatie existenta va fi, la pensiile civile, 3,6 miliarde de euro, la care se mai adauga inca jumatate de miliard, deci 4,1”, a spus presedintele. (Mediafax)
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here