Traian Basescu va participa la ceremonia de investire a lui Viktor Ianukovici

0
634
1

1Circa 100 de delegatii straine sunt asteptate joi la ceremonia de investire a noului presedinte ucrainean, Viktor Ianukovici, la care va fi prezent si presedintele roman, Traian Basescu, a declarat unul dintre organizatori pentru agentia Interfax Ukraine, citata de Kyiv Post in editia electronica.”Pana in acest moment, am primit confirmari privind participarea presedintilor din Bulgaria, Turcia, Romania,

 Ungaria, Lituania, Polonia si Letonia. Uniunea Europeana va fi reprezentata de (inaltul Reprezentant UE pentru Politica Externa), baroana (Catherine) Ashton, care a confirmat participarea sa ieri (sambata). Statele Unite vor trimite o delegatie condusa de generalul (James) Jones, consilier al presedintelui (Barack Obama) pentru probleme de Securitate Nationala”, a declarat duminica vicepresedintele Partidului Regiunilor, Serghei Liovocikin.

Delegatiile invitate la investirea lui Ianukovici vin in principal din tarile vecine, din Uniunea Europeana, Comunitatea Statelor Independente(CSI), G20, dar si din randul celor mai importanti parteneri comerciali ai Ucrainei, a precizat acesta.

Ceremonia va fi „cat mai austera posibil” , data fiind situatia financiara si economica dificila, a adaugat Liovocikin.

„Fara parade, focuri de artificii, totul va fi auster. Vrem sa fie cat mai solemn posibil, astfel incat poporul ucrainean sa fie mandru de aceasta zi”, a afirmat el.

Organizatorii ceremoniei de investire vor incerca sa „ramana in cadrul” celui mai redus buget posibil. „Minimum posibil”, a spus vicepresedintele Partidului Regiunilor, formatiunea lui Ianukovici. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here