Institutul Cantacuzino a prezentat planul de masuri pentru obtinerea autorizatiei, ANM l-a agreat

0
763
vaccin

vaccinInstitutul Cantacuzino s-a angajat ca, pana in 15 aprilie, sa finalizeze o serie lucrari, dar si de reverificari a parametrilor de lucru la liniile de productie a vaccinurilor BCG si pandemic, ANM dand asigurari institutiei ca va elibera autorizatia de fabricatie daca aceste masuri vor fi realizate.Conducerea Institutului de Cercetare -Dezvoltare Cantacuzino a prezentat, luni seara, ministrului Sanatatii, Cseke Attila, Planul de masuri corective de remediere

a neconformitatilor la liniile de productie a vaccinurilor. Planul a fost agreat si acceptat de catre Agentia Nationala a Medicamentului (ANM), informeaza Ministerul Sanatatii (MS).

ANM a asigurat conducerea MS ca va elibera institutului autorizatia de fabricatie daca planul de masuri va fi dus la indeplinire

Planul de masuri are ca termen de finalizare 15 aprilie si vizeaza o serie de lucrari la instalatiile de apa si aer, la echipamentele de monitorizare aer/apa/temperatura, mici lucrari de infrastructura, dar si o serie de reverificari a parametrilor de lucru la cele 2 linii de productie ale vaccinurilor anti -tuberculoza si pandemic.

Directorul Institutului Cantacuzino l-a asigurat pe ministrul Sanatatii ca in cea de-a doua parte a lunii aprilie, odata cu obtinerea autorizatiei de fabricatie, productia de vaccin poate demara.

Cseke Attila a cerut directorului Institutului Cantacuzino un raport saptamanal cu lucrarile si activitatile desfasurate de producatorul roman de vaccinuri.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a cerut, saptamana trecuta conducerilor Agentiei Nationale a Medicamentului si Institutului „Cantacuzino” solutii rapide pentru reluarea productiei de vaccin la nivel national, dar si mai multa responsabilitate in gestionarea situatiei create.

El a facut aceasta cerere dupa ce directorul Institutului „Cantacuzino”, Radu Iordachel, a anuntat ca Agentia Nationala a Medicamentului a retras, in 8 februarie, autorizatia de punere pe piata a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, intrucat a expirat autorizatia GMP (bune practici de fabricatie). (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here