FMI vs Vladescu. Somerii sunt la mijloc

0
606

Somajul va continua sa creasca pana la jumatatea acestui an si ar putea atinge un milion de persoane, a declarat seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cu Romania, Jeffrey Franks, intr-un interviu acordat ProTV. „Personal, cred ca somajul va continua sa creasca probabil pana la mijlocul anului (…) Per total, un milion de someri este cu siguranta posibil”, a spus Franks.

 

 El a aratat ca exista o necesitate pentru reducerea cheltuielilor salariale ale statului, aceasta putand fi realizata fie prin micsorarea cu 10% a numarului angajatilor din sistemul public, fie prin reducerea salariilor acestora.

„In realitate, o combinatie dintre cele doua este cea mai potrivita. Care va fi mixul exact, ramane ca Guvernul sa decida”, a spus Franks

Potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), rata somajului in decembrie 2009 a ajuns la 7,8%, fata de 7,5% in luna anterioara, numarul total al somerilor fiind de 709.383 persoane.

Vladescu: Niciodata cifra de un milion de someri nu a existat, la fel ca si cea de 100.000 de disponibilizati

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca nu exista documente, analize sau calcule care sa indice cresterea numarului de someri la un milion, cifra de 100.000 de disponibilizati sau ideea de impunere a CAS pe dividende.”Niciodata cifra de un milion de someri nu a existat, la fel ca si cea de 100.000 de disponibilizati sau ideea pe care am auzit-o ieri de CAS pe dividende. As vrea sa ramanem in zona realitatii, nu exista documente, analize, calcule care sa indice aceste cifre. Calculele, analizele noastre merg in directia reducerii somajului si cresterea numarului locurilor de munca”, a explicat Vladescu.

El a adaugat ca este optimist ca somajul nu va creste mai mult in acest an.

„Nu cred ca vom avea un somaj mai mare pentru ca vom avea crestere economica si sunt zone unde este nevoie de forta de munca. Sunt optimist din acest punct de vedere. Nu vom avea mai multi someri in acest an” , a mai spus Vladescu.

Seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cu Romania, Jeffrey Franks, a declarat, miercuri, intr-un interviu acordat ProTV, ca somajul va continua sa creasca pana la jumatatea acestui an si ar putea atinge un milion de persoane.

„Personal, cred ca somajul va continua sa creasca probabil pana la mijlocul anului (…) Per total, un milion de someri este cu siguranta posibil” , a spus Franks.

Potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), rata somajului in decembrie 2009 a ajuns la 7,8%, fata de 7,5% in luna anterioara, numarul total al somerilor fiind de 709.383 persoane. (Mediafax)

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentContact
Articolul următorFilme: Shutter Island

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here