Dan Matei Agathon, la emisiunea lui Vlad Hogea: „Ideea palmierilor mi-au dat-o filmele cu B.D.!”

0
631
agathon

agathonLa a treia editie a emisiunii „Filmul sau Viata?” (difuzata de Antena 2, sambata, 27 februarie), oaspetii lui Vlad Hogea s-au intrecut in dezvaluiri si comentarii de senzatie. Actrita Medeea Marinescu (care si-a castigat celebritatea, inca din anii copilariei, prin rolul memorabil al fetitei brunete si obraznice din filmul „Maria, Mirabela”) a relatat, in premiera TV, cum a primit, in anul 1983, vreo 10 palme de la Ion Caramitru, care, pe deasupra, „avea si o mana foarte grea”! 

 Referindu-se la reportajul socant in care o profesoara si un politist se palmuiesc reciproc in public, Medeea a declarat ca e vorba despre un „cine verite impecabil”, pentru ca „scena, in esenta, a fost foarte bine «interpretata»”. Analistul Dumitru Pelican (fost comentator sportiv) s-a aratat ingrijorat de soarta elevilor care au nesansa de a fi „educati” de asemenea personaje, iar Dan Matei Agathon a remarcat energia debordanta de care a dat dovada respectivul cadru didactic: „A batut «organul»… A batut cameramanul… Daca venea aici, ne batea si pe noi”. Referindu-se la perioada cand a condus Ministerul Turismului, acelasi invitat a marturisit pana unde l-a dus pasiunea pentru cinema: „Fiind fan al filmelor cu B.D., de acolo m-am inspirat si cu palmierii de la Mamaia”, intrucat „daca mergea in anii ’70, de ce n-ar fi mers si in 2002, cand i-am adus eu?!”….
In cea de-a patra emisiune (difuzata sambata, 6 martie), Mihai Gruia Sandu (indragitul actor si doctor in Artele Spectacolului) povesteste cum a putut suporta, in timpul unei filmari, mirosul pestilential al sangelui de bou intrat in putrefactie. Intrebata daca doamnele si domnisoarele se indragostesc de barbati care inspira forta (pompieri, politisti, militari etc.), tanara si frumoasa actrita Denisa Nicolae (masteranda UNATC, care joaca admirabil in „Opera de trei parale”) declara ca, in general, uniforma in sine nu reprezinta un fetis erotic, iar femeile se orienteaza cu precadere dupa instinct. De asemenea, profesorul universitar Mircea Cosea, fost ministru si parlamentar, critica aspru sistemul existent in tara noastra, care lasa societatea neprotejata in fata a tot felul de psihopati (cel putin la fel de periculosi ca aceia din filme), vagabondand nestingheriti pe strada. Tuturor celor care emisiunea „Filmul sau Viata?” le-a starnit curiozitatea, Vlad Hogea le reaminteste o replica din primul film sonor, „Cantaretul de jazz”: „Asteptati un minut, asteptati un minut, inca n-ati auzit nimic…”
(articol preluata din revista Business Adviser, varianta print, nr 48)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here