China – cel mai mare producator de turbine eoliene

0
655
turbine

turbineChina a devenit in 2009 cel mai mare producator din lume de turbine eoliene, devansand state precum Danemarca, Germania, Spania sau SUA, iar pentru 2010 sunt sanse mari ca dezvoltarea pe acest segment sa continue, potrivit The New York Times. in ultimii doi ani, China a fost, de asemenea, cel mai mare producator

 de panouri solare, iar statul face eforturi sa construiasca reactoare nucleare si cele mai eficiente tipuri de centrale electrice pe carbune.

Eforturile Chinei de a domina la capitolul tehnologie energetica ecologica cresc sansele ca in viitor statele dezvoltate din Vest sa renunte la dependenta de petrolul extras din Orientul Mijlociu in schimbul axarii pe panourile solare si alte capacitati energetice chinezesti.

Presedintele SUA, Barack Obama, a dat recent un semnal de alarma ca Statele Unite sunt devansate de alte tari, in special China, la capitolul energie.

„Nu accept un viitor in care locurile de munca si industriile gasesc un mediu mai favorabil in afara granitelor”, a spus Obama intr-un discurs referitor la starea natiunii.

SUA si alte tari ofera subventii pentru dezvoltarea propriilor industrii de energie regenerabila. Cu toate acestea, multe companii din Vest si chinezesti anticipeaza suprematia Chinei in acest domeniu.

Compania Vestas, din Danemarca, a construit recent in China cel mai mare complex din lume de fabricat turbine eoliene si a transferat tehnologia necasara producerii de generatoare si instalatii electrice de ultima generatie.

Industria chineza din domeniul energiei ecologice isi majoreaza rapid personalul, ajungand la 1,12 milioane de angajati in 2008, cu un ritm de crestere de 100.000 de persoane pe an. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here