Sinteza conferintei de presa din data de 07.06.2011

0
627

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Alin Tise, a sustinut astazi, 07.06.2011, o conferinta de presa in care au fost abordate urmatoarele probleme:
Primul targ organizat sub genericul „Produs de Cluj”.

Acesta va fi organizat in municipiul Cluj-Napoca, in perioada 10-12 iunie, in parcarea Cora. Deschiderea oficiala a targului va avea loc vineri, 10 iunie, ora 18.00, cand va fi organizata si o parada de atelaje vechi, carute, birje, calesti trase de cai. in cadrul targului vor fi organizate 60 de standuri cu peste 100 de expozanti, printre care  Asociatia Mesterilor Populari, Asociatia Crescatorilor de Ovine „Miorita”, Slow Food Transilvania, Slow Food Turda, Centrul de Informare Turistica Turda, diversi producatori de legume si flori din Turda, Rasca, Jucu, Apahida, Iara. Vor participa cu produsele proprii companiile de renume din judetul Cluj: Ursus, Prodvinalco, Clujana, Farmec, Jolidon, Napolact, Terapia, Mip Prodcom, Cosmfan, Bonas. Vor expune, de asemenea, micii producatori de branzeturi si produse traditionale din carne.
Pe perioada targului vor fi peste 21 de ore de program artistic, in care vor dansa si vor canta 24 de ansambluri folclorice din judet, 20 de interpreti de muzica populara, printre care Aurel Tamas, Dumitru Farcas, Sava Negrean Brudascu, spectacole sustinute de Teatrul de Papusi „Puck”. in cadrul targului va fi organizata si o tombola cu premii.
„Aceasta actiune este prima organizata de Asociatia „Produs de Cluj”, infiintata in jurul Consiliului Judetean, care urmareste promovarea produselor locale, a traditiilor si culturii locale, a mestesugurilor traditionale, a valorilor locale, promovarea excelentei in domeniul agriculturii, reprezentarea producatorilor locali atat la nivel national, cat si la nivel international, derularea de programe de dezvoltare comunitara, dar si a schimburilor de idei, informatii si cunostinte”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Alin Tise.
Pentru atingerea scopului si indeplinirea obiectivelor sale, Asociatia „Produs de Cluj” isi propune, in principal, organizarea si participarea la targuri/evenimente de specialitate, in scopul promovarii valorilor traditiei si ale culturii, produselor traditionale, a turismului din zona Judetului Cluj
Repararea drumurilor din incinta platformei „Clujana”. Urmare a solicitarilor venite din partea societatilor care constituie platforma industriala „Clujana”, Consiliul Judetean Cluj, prin H.C.J.Cluj nr.147/27.05.2011, a decis preluarea a 1,6 km de drumuri si 0,4 km de alei si cai de legatura, cu scopul reabilitarii acestora. in urma evaluarilor efectuate s-a stabilit necesarul de lucrari de reabilitare, in valoare estimata de 1.601.561 lei plus 384.374 lei TVA. “Este vorba despre o estimare, care se refera la lucrari de refacere a fundatiilor in vederea asigurarii conditiilor de trafic din incinta, incadrarea cu borduri a drumurilor precum si aducerea la cota a caminelor si gurilor de scurgere de pe aceste drumuri, care vor fi, in final, prevazute cu imbracaminte din beton asfaltic in doua straturi” a declarat d-nul Alin Tise.
in cadrul conferintei de presa, presedintele forului judetean  a mai prezentat stadiul in care se afla in acest moment proiecte importante derulate de catre CJ, precum licitatia care se refera la amenajarile exterioare ale viitoarei arene sportive a judetului Cluj, stadiul in care se afla proiectul construirii Centrului de Management Integrat de Deseuri ale judetului Cluj, situatii pe care le gasiti atasate acestui mesaj.
Presedintele Consiliului Judetean Cluj a anuntat si participarea Aeroportului International Cluj-Napoca, societate aflata in proprietatea forului judetean, in parteneriat cu o societate privata, la licitatia pentru construirea si operarea ulterioara a Aeroportului International Brasov. “Este foarte important, deoarece incercam sa dam o coerenta sistemului de transport aerian din aceasta zona a tarii. Noi avem o experienta importanta, Aeroportul nostru inregistrand cresteri importante si beneficiind de investitii mari”, considera d-nul Alin Tise.
in cadrul conferintei de presa, presedintele Consiliului Judetean Cluj a prezentat si o cale de a veni in ajutorul bolnavilor, in conditiile in care doar cu putin peste 10 medici de familie din judet au semnat contractele cu CAS, ceea ce pune bolnavii in situatia de a nu putea beneficia de retete si medicamentatie. “Principial sunt de acord ca problema medicilor de familie trebuie rezolvata. Dar, totodata, trebuie sa avem in vedere si situatia disperata in care se afla bolnavii. De aceea am solicitat CAS sa faca publica lista medicilor acreditati, pentru ca bolnavii sa poata sa se transfere la acei medici care le pot asigura eliberarea retetelor. in ceea ce ii priveste pe medicii de familie, incercam sa le reducem chiriile pentru spatiile in care ii gazduim in acest moment”, a declarat d-nul Alin Tise.

Biroul de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here