Reclama care a castigat doua Grand Prix-uri la festivalul de la Cannes. Romania obtine pentru prima data o astfel de distinctie

0
671
reclama-ciocolata-rom

reclama-ciocolata-romAgentia de publicitate McCann Erickson Romania a castigat, luni seara, doua Grand Prix-uri la festivalul de publicitate de la Cannes, cea mai importanta competitie de profil, pentru campania „Noul Rom”. McCann Erickson devine astfel prima agentie din Romania care castiga Grand Prix la Cannes.

Totodata, aceasta este prima data cand Romania obtine o astfel de distinctie la cea mai importanta competitie de profil, potrivit adage.com.

McCann Erickson Romania a castigat inca patru premii, doua Gold Lion si doua Bronze Lion, potrivit paginii de Twitter a agentiei.

Agentia de publicitate McCann Erickson Romania a castigat pentru campania „Noul Rom” Grand Prix-ul la sectiunile Direct si Promo&Activation, unde a primit si cate un Gold Lion. McCann a primit si doua trofee Bronze Lion la sectiunea PR.

Agentia a reusit sa isi adjudece Grand Prix-ul la categoria „cea mai buna lansare/ relansare de produs”, precum si pe cel de la categoria „brand building”.

La festivalul Cannes Lions, McCann Erickson are sapte nominalizari la patru sectiuni: direct (doua categorii – „fast moving consumer goods” si „traffic & brand building”); promo & activation (doua categorii – „best new product launch/re-launch or multi-product promotion at retail” si „food and non-alcoholic drinks”); PR (doua categorii – „consumer goods, including FMCG and household products” si „best launch/ re-launch”) si media (categoria „best use of integrated media”).
„E o premiera si asta ne bucura cel mai tare. Castigam rar, dar atunci cand o facem obtinem premii importante. Nu ne oprim aici, vom mai lua si alte premii pana cand se termina festivalul”, a
spus Bogdan Enoiu, directorul general McCann Erickson, pentru www.stirileprotv.ro.

CE a sistat platile pentru infrastructura de transport din Romania, din cauza deficientelor. Comisia cere verificarea tuturor contractelor incheiate

Comisia Europeana a intrerupt platile pentru Axa 2 a Programului Operational Regional (POR) -imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport-, din cauza deficientelor constatate, si a cerut autoritatilor romane sa verifice toate contractele de lucrari incheiate cu beneficiarii Axei 2.

Comisia Europeana a comunicat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului Raportul preliminar al misiunii de audit efectuata in Romania in perioada 28 martie – 1 aprilie 2011, avand obiect verificarea mai multor proiecte finantate in cadrul Axei 2 a POR, respectiv reabilitarea DJ 701 limita jud. Dambovita-Gratia-Poeni-Silistea-Scurtu Mare-Slavesti-Ciolanesti-Zambreasca-Dobrotesti, beneficiar CJ Teleorman, reabilitare DJ 506 Cervenia-Vitanesti-Babaita, beneficiar CJ Teleorman, modernizare sistem rutier pe DJ 101B, DN 1 Snagov- Gruiu, beneficiar CJ Ilfov, si modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice cu potential demonstrat ale judetului Buzau, beneficiar Parteneriat UAT CJ Buzau- UAT Comuna Mereni.

„in Raport, Comisia Europeana vorbeste despre deficientele din sistemul de achizitii publice folosite in adjudecarea contractelor de lucrari in cadrul Axei 2 a POR: utilizarea unor criterii de selectie discriminatorii de catre autoritatile contractante in selectia constructorilor, folosirea nejustificata a procedurii accelerate si lucrari suplimentare contractate ca lucrari similare”, se arata intr-un comunicat al MDRT.

Ca urmare a deficientelor constatate, Comisia Europeana a transmis MDRT decizia de intrerupere a platilor intermediare pentru Axa 2 pana la indeplinirea masurilor cerute.

„Comisia Europeana a propus autoritatilor romane sa verifice toate contractele de lucrari incheiate de beneficiarii Axei 2 (124 de contracte de lucrari adjudecate). Dupa aceasta etapa de verificare care se va desfasura in lunile iulie-august 2011, autoritatile romane vor transmite Comisiei Europene concluziile verificarilor si propuneri de actiune. in urma reverificarii procedurilor de achizitie publica, pot fi propuse corectii financiare cuprinse intre 2% si 100% din valoarea proiectelor gasite cu deficiente”, se precizeaza in comunicat.

in acelasi timp, CE a cerut Romaniei sa eficientizeze sistemul de management si control in domeniul achizitiilor publice, sistem in care ANRMAP si UCVAP sunt institutii nationale responsabile, mai arata ministerul.

La sfarsitul lunii mai, ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a declarat la emisiunea „Dupa 20 de ani”, difuzata de ProTV, ca in cazul MDRT s-au constatat nereguli in derularea procedurilor la patru proiecte pe Axa 2, ea precizand ca se asteapta raportul oficial.

Udrea a subliniat ca dupa aprobarea proiectelor, banii pleaca de la minister catre autoritatile locale, beneficiari care organizeaza licitatii. Ea a precizat ca, de multe ori, la acest nivel fie nu exista experienta in organizarea de licitatii, fie multe licitatii sunt „vizibil” directionate spre anumite firme.

Presedintele Traian Basescu a declarat la RRA, la 26 mai, ca au fost facute verificari la unele proiecte locale din fonduri UE, constatandu-se nereguli, ceea ce inseamna ca exista riscul ca banii sa fie returnati.

Presedintele a spus ca exista probleme in implementarea unor contracte cu fonduri europene, atunci cand ele sunt transferate de la ministere la nivelul autoritatilor locale. „Sunt semnale extrem de serioase si mai bine ne oprim decat sa continuam asa”, a spus presedintele, adaugand ca exista riscul repetarii situatiei cu fondurile SAPARD, cand Romania a trebuit sa restituie sume importante CE.

„Pentru ca sunt la Radioul public, transmit un semnal administratiei publice locale: atentie la banii de la MDRT, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii – respectati procedurile pentru ca deja sunt semnale foarte puternice”, a spus presedintele.

El a spus ca s-au facut verificari prin sondaj la 13 proiecte, dintre care in 10 cazuri au fost constatate nereguli dupa ce ministerul transferase contractele la nivel local. „Trebuie sa stie toti ca vor plati”, a mai spus presedintele.

Comisia Europeana a anuntat la 26 mai ca va intrerupe platile vizand o parte a proiectelor din cadrul Programului Operational Regional, se arata intr-un raspuns transmis de serviciul de presa al Executivului european, la inceputul lunii iunie, la solicitarea MEDIAFAX.

„Putem confirma faptul ca CE a anuntat la 26 mai ca va intrerupe plata privind o parte din Programul Operational Regional. Subliniem ca este vorba despre o intrerupere a platilor, nu despre o suspendare a platilor. Autoritatilor romane li se cere sa indeplineasca solicitarile formulate pe baza descoperirilor auditului preliminar, astfel incat Comisia sa poata executa platile legate de acest program”, se arata in raspunsul transmis de serviciul de presa al CE, in care nu se precizau la acel moment detalii despre programele aflate in discutie, concluziile exacte ale auditului sau sumele a caror plata se intrerupe.

Potrivit sursei citate, Romania poate utiliza in perioada 2007 – 2013 fonduri de 19,667 miliarde de euro din POR, carora trebuie sa li se adauge o contributie nationala obligatorie de 4 miliarde de euro.

Urmareste mai jos reclamele castigatoare:

Noul Rom cu steag american 1

Noul Rom cu steag american 2

Rom autentic se intoarce!

„Pana in prezent, din banii disponibili pentru Romania in Fondul de Coeziune – utilizat pentru proiectele mari de infrastructura si mediu – 15,1% au fost platiti de Comisie. Din Fondul European de Dezvoltare Regionala s-au platit 13,6%, iar din Fondul Social European, pentru proiecte educationale si sociale, s-au platit proiecte in valoare de 14,2%”, preciza Comisia in raspunsul transmis MEDIAFAX.

„Pentru toate cele trei fonduri la un loc, rata de absorbtie la nivelul UE este de 25,1 %. Romania se afla potrivit acestor date sub media la nivel european, insa autoritatile romane au promis ca sunt sau ca vor fi organizate structuri pentru imbunatatirea situatiei”, se mai arata in raspunsul citat, care preciza ca cifrele transmise sunt cele mai recente, respectiv din data de 11 mai. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here