O luna pana la deschiderea Good Wine – cel mai important eveniment dedicat vinului din Romania

0
656
gw-noiembrie2011

gw-noiembrie2011Mai este mai putin de o luna pana pe 18 noiembrie 2011, cand cea de-a sasea editie a Targului International de Vinuri GoodWine isi va deschide portile la World Trade Plaza, Hotel Pullman, Bucuresti. Aceasta editie Goodwine se bucura de o participare de exceptie: douazeci si unu de producatori romani, noua producatori din strainatate,

sapte importatori si standul de tara al Chile vor aduce in fata vizitatorilor peste 400 de vinuri, din care, cel putin 50, vor fi lansate in premiera in cadrul targului. Noua producatori locali si straini vor participa pentru prima data la GoodWine, din care, cinci sunt prezenti, in premiera, la un targ de vinuri in Romania. Atat vizitatorii cat si expozantii vor putea consulta oferta de accesorii de vin prezentate de patru companii din Romania si strainatate.
Deschiderea oficiala va avea loc vineri, 18 noiembrie, incepand cu ora 12.00, in cupola World Trade Plaza, in prezenta reprezentantilor HoReCa, somelierilor, degustatorilor, asociatiilor de profil, reprezentantilor ambasadelor, consulatelor si a jurnalistilor. Pana in acest moment au confirmat prezenta la eveniment Raymundo Santos Rocha Magno  (Ambasadorul Brazilei), Marlene Zalatan (Atasatul Diplomatic al Ambasadei Canadei), Anders Bengtcén (Ambasadorul Suediei la Bucuresti), María Eliana Cuevas Bernales (Ambasadorul Chile), reprezentanti ai Ambasadelor Bulgariei si Republicii Moldova. Lista participantilor la deschiderea oficiala este inca deschisa, urmand sa mai primim confirmari in perioada urmatoare.

Membrii  Asociatiei Somelierilor din Romania vor fi ghizi autorizati pe cararile cunoasterii si servirii vinului si vor face prezentari in standul propriu si in spatiul dedicat show-urilor gastronomice.
Editia a sasea GoodWine are alaturi trei parteneri puternici: Cotnari – Partener Oficial; Vigna, cel mai nou producator de vinuri din Banat – Partener Strategic; Jidvei – Partener Principal.

Printre expozantii editiei din noiembrie se numara: Crama Oprisor, Vinarte, SERVE, Cramele Rotenberg, Senator Wine, WineRo, Crama Girboiu, Domeniile Samburesti, Vie Vin Vanju Mare, Alcovin, Speed Husi, Budureasca, Vinexpert, Heinrig Distribution, Wine Distribution (Franta), Herti-M (Bulgaria), Michel Torino (Vinuri Argentina), Edoardo Miroglio (Bulgaria), Pamidovo (Bulgaria), Tenuta Carreta (Italia), Asociatia Micilor Producatori din Republica Moldova (Et Cetera, F’autor, Mezalimpe, Equinox, Galusca Boutique, Crescendo, Vinaria Tiganca), Domeniile Sahateni, Gramma Wines, Domeniile Anastasia, Garling Production, Asociatia Producatorilor din Dragasani (Agricola
Stirbey, Avincis, Via Sandu) Cricova Romania, Ambasada Chile, Fusion Technique (ustensile bucatarie Kyocera-Japonia), Itu Refrigeration (vitrine frigorice), Climadiff (vitrine frigorifice), Bristot (brand premium de cafea).

Targul International de Vinuri Goodwine beneficiaza de o ampla campanie de promovare prin cei peste 50 de parteneri media: reviste si ziare de specialitate, site-uri de profil, retele de socializare. Goodwine va fi promovat, de asemenea, pe panouri si ecrane digitale outdoor aflate in locatii centrale din Bucuresti, dar si prin intermediul a  peste 500 de ecrane indoor aflate in hypermarketuri, restaurante, baruri, cafenele, aeroporturi, clinici medicale private si saloane de infrumusetare.

Show-uri gastronomice inedite si retete de bucatarie moleculara la GOODWINE

Nu vor lipsi nici de la aceasta editie Goodwine show-urile gastronomice, in cadrul carora vor gati bucatarii sefi de la Restaurantele Ramada, Malvasia (din cadrul Hotelului Sarroglia), Hotel Edelweiss Poiana Brasov, Scoala de Bucatari Bella Italia, Scoala de Invatamant Turistic “Lira Cop Creative”, Dan Silviu Boerescu (bucatarescu.ro), Razvan Cruceanu (Fusion Tecnique), Robert Voicu (Chef Executive Unilever Food Solutions), Horia Virlan, GoodFood.  Cele mai noi retete de bucatarie moleculara vor fi pregatite de Razvan Cruceanu de la Fusion Technique. Bucatarii care folosesc metodele specifice bucatariei de avangarda trebuie sa cunoasca foarte bine transformarile fizico-chimice care au loc in timpul prepararii alimentelor. Scopul suprem al bucatariei moderne este punerea in valoare a calitatii produselor si pastrarea caracteristicilor naturale ale fiecarui produs.  Datorita posibilitatii de a gati sub vid, o friptura de vita se poate gati perfect la 58 de grade C, fiind incredibil de suculenta, frageda si ramanand complet roz in sectiune. Oul se poate fierbe la temperatura ideala de 63,5 grade Celsius, cu albusul gelatinos si galbenusul cremos, Ciocolata se poate combina cu friptura de vita deoarece ambele au unele molecule in comun, omleta gatita in azot lichid, la minus 196 grade Celsius. Datorita folosirii aditivilor naturali, se pot crea infinite combinatii cu rezultate spectaculoase: sfere lichide din iaurt, caviar din suc de fructe, spuma aerata din suc de morcov, ulei de masline sub forma de pudra.
Printre prepáratele cu care Razvan Cruceanu va incanta vizitatorii Goodwine se numara: tzatziki deconstruit, sub forma de sfere, crema de prosciutto cu caviar din pepene galben, maioneza preparata in sifon.

Ioana Luncasu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here