Fares cultivă 13 tipuri de plante medicinale pe 130 de ha din județul Hunedoara

0
1392

La fabrica Fares iau naștere aproximativ 400 de ceaiuri și produse din plante medicinale, care au la bază ingrediente benefice pentru sănătate cultivate pe 130 de hectare deținute de companie în județul Hunedoara, în jurul municipiului Orăștie. Întregul proces de fabricație se desfășoară exact în același loc în care a luat ființă compania, acum 8 decenii.

Pe culturile proprii de pe dealurile din inima Daciei, Fares cultivă 13 tipuri de plante medicinale, cum ar fi: muşeţel, mentă, lavandă, salvie, echinacea, gălbenele, dar şi sunătoare, coada şoricelului, pătlagină, măceşe, scai vânăt şi chiar soc şi tei. Plantele folosite de Fares ca materii prime certificate provin din culturi proprii sau din surse externe verificate, fiind achiziționate de personal instruit, în baza unor proceduri riguroase. Înainte de a ieși din depozit, fiecare cutie de ceai trece prin aproximativ 20 de ore de analize realizate în diferite etape ale prelucrării și producției, iar fiecare remediu natural complex sub formă de capsule prin până la 48 de ore de analize.

Peste 850 de angajați ai fabricii Fares sunt implicați în procesul de realizare a celor 400 de produse din portofoliu: 180 de tipuri de ceaiuri medicinale la pungă și plic, aproape 70 de sortimente de capsule şi comprimate, peste 75 feluri de siropuri, tincturi, uleiuri, unguente.

Fares este una dintre cele mai vechi și autentice mărci din România. Succesul companiei vine din păstrarea tradiției seculare a folosirii plantelor medicinale și din descoperirea constantă a unor noi modalități de utilizare a plantelor în slujba sănătății oamenilor. Astfel, Fares a devenit lider pe piața ceaiurilor și a remediilor din plante medicinale din România, iar astăzi ne bucurăm să vedem cât de apreciate de către consumatori sunt produsele noastre precum siropul Plantusin, ceaiurile Babycalm, Silueta Perfectă, Digestie Uşoară, Hepatocol, cel de muşeţel sau tei, dar și celelalte branduri dezvoltate mai recent, cum ar fi capsulele moi Biomicin sau Hapciu remediu solubil”, a precizat Nicoleta Dărămuș, director Fares.

În ultimii 5 ani a fost acordată o atenție deosebită modernizării fabricii pentru a corespunde standardelor actuale. 2,5 milioane euro au fost investiți în spațiile de producție, utilaje, logistică, specializarea personalului și implementarea sistemelor de calitate, astfel încât consumatorii Fares să beneficieze de produse cu valoare terapeutică ridicată.

Mai mult de 20 de milioane de ceaiuri și produse din plante medicinale Fares ajung anual în casele românilor plecând din Orăștie către cele 20 de depozite din țară și, de aici, în peste 5.000 de supermarketuri, magazine naturiste și farmacii.

Despre Laboratoarele Fares Bio Vital:

Povestea Fares începe de pe timpurile strămoșilor daci, apoi a renăscut în 1929 la poalele Sarmisegetuzei, prin munca farmacistului Andrei Farago, pionierul fitoterapiei românești.

În prezent, Fares este lider pe piața ceaiurilor și a remediilor din plante medicinale din România, datorită respectului pentru tradiție și pasiunii cu care întreaga echipă de specialiști descoperă moduri noi de a folosi plantele în slujba sănătăţii oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here