Directorul general al AGERPRES a participat la cea de-a XXIV-a Adunare Generala a Asociatiei Agentiilor de Presa din Balcani (ABNA-SE)

0
88

Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES, a participat, in perioada 1-3 octombrie, la cea de-a XXIV-a Adunare Generala a ABNA-SE si la Conferinta cu tema „A 20-a aniversare a ABNA-SE – Provocari si oportunitati”, atat in calitate de reprezentant al AGERPRES, cat si de secretar general al Asociatiei.

La reuniunea ABNA-SE, Alexandru Giboi a avut o scurta intrevedere cu Marinko Čavara, presedintele Bosniei si Hertegovinei, discutiile concentrandu-se asupra importantei activitatii agentiilor de presa, atat pentru mass-media, cat si pentru publicul larg. De asemenea, Alexandru Giboi si-a aratat sustinerea pentru o viitoare candidatura a agentiei de presa FENA pentru a deveni membra a EANA (Alianta Europeana a Agentiilor de Presa).

Conferinta ABNA-SE a cuprins aspecte importante referitoare la colaborarea dintre agentiile de presa nationale sau regionale si cele internationale, ca baza a evolutiei acestei ramuri fundamentale a mass-media.

Totodata, in cadrul Adunarii Generale au fost semnate acorduri de cooperare intre agentiile de presa FENA (Bosnia si Hertegovina) si ATA (Albania), AGERPRES si ATA.

LĂSAȚI UN MESAJ