Consum de energie prin microhidrocentrale versus centrale termice

0
639

Piata de hidrocentrale este in crestere atat la nivel national cat si international.
Superlit Romania, principalul producatorul de tevi si tuburi, isi concentreaza 80% din activitate pe fabricarea de materiale pentru productia de energie regenerabila, in conditiile in care energia verde castiga

din ce in ce mai mult teren in detrimentul celei conventionale.
Superlit detine la Buzau o fabrica de tuburi si tevi utilizate, printre altele, pentru sisteme de alimentare cu apa, instalatii de irigatii si canalizare sau industria hidroenergetica, cu o capacitate de productie de 200 de kilometri de tevi si tuburi pe an.
Scumpirea gazelor si a produselor petroliere favorizeaza cresterea productiei de energie regenerabila, ceea ce permite furnizorilor de materiale pentru industria energetica sa-si diversifice productia.
“S-a observat o tendinta clara a oamenilor care se orienteaza din ce in ce mai mult catre energia verde privita acum ca o alternativa viabila pe termen lung deoarece oamenii au inteles : cu ajutorul energiei regenerabile isi reduc semnificativ costurile de intretinere si de productie”, Directorul general al SUPERLIT Romania, Bogdan NIȚU
Reprezentantii companiei precizeaza ca, in acest moment, 70% din cantitatea totala de apa uzata din Romania se intoarce in natura neepurata si isi propun, ca principal obiectiv pentru urmatorii ani, sa modifice semnificativ aceasta situatie.
“Pe plan mondial, hidroenergia reprezinta a doua mare sursa de producere a energiei din surse regenerabile. Ne propunem ca in viitor acesta tehnologie sa predomine si in Romania. Noi oferim toate solutiile pentru exploatarea acestor resurse, in materie de constructie a unei microhidrocentrale, iar proiectele noastre se refera la exploatarea surselor regenerabile, protejand mediul, natura si omul, proiecte ce aduc beneficii pe timp indelungat” Directorul general al SUPERLIT Romania, Bogdan NIȚU
SUPERLIT Romania, principalul producator de conductele PAFSIN – Poliester Armat cu Fibre de Sticla si Insertie de Nisip (GRP – Glass Reinforced Pipes), a finalizat cu succes proiecte privind constructia unor microhidrocentrale, reabilitarea de retele de apa si canalizare (finantate de UE prin POS Mediu), canale de irigatii si infrastructura de transport. Astfel cifra de afaceri a crescut de la 16 milioane RON, cat a inregistrat in 2009, la peste 26 milioane RON in 2010.
Printre cele mai importante contracte derulate de SUPERLIT Romania, pana in acest moment se numara cel cu Electromagnetica – pentru Microhidrocentralele de la Brodina (Suceava) cu o valoare totala de 2,5 milioane de Euro. in acest moment Superlit gestioneaza, de asemenea, un contract finantat prin ISPA – Statia de Epurare Braila.

Loredana Albu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here